Mini Cocotte okrągły papryka Staub
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Sałatka z grillowaną papryką
Sałatka z grillowaną papryką
Ta aromatyczna sałatka z grillowaną papryką, czosnkiem, fetą i oliwkami jest niezwykle prosta w przygotowaniu i zaskoczy Cię pełnią smaku!
Składniki (4 porcje)
- 8-10 czerwonych papryk (w zależności od rozmiaru)
- 4 ząbki czosnku
- 2 szczypty soli
- świeżo zmielony czarny pieprz (2 obroty młynka)
- 100g czarnych i zielonych oliwek
- oliwa z oliwek
- Kmin rzymski (mielony)
Przygotowanie
- Krok 1/10
Piekarnik rozgrzej do 210°C
- Krok 2/10
Umyj papryki. Na blaszce do pieczenia połóż papier do pieczenia. Piecz przez 30-40 minut, w zależności od wielkości papryki. Sprawdzaj paprykę, a jeśli skórka zacznie robić się czarna, ostrożnie obróć je na drugą stronę.
- Krok 3/10
W międzyczasie obierz czosnek i zmiażdż w wyciskarce do czosnku.
- Krok 4/10
Po wyjęciu z piekarnika, przełóż paprykę do miski i przykryj je folią spożywczą
- Krok 5/10
Po wystudzeniu obierz ją ze skóry i wyjmij nasiona.
- Krok 6/10
Następnie pokrój ją na małe kawałeczki, albo w cienkie plasterki
- Krok 7/10
Wymieszaj z czosnkiem, solą, pieprzem i obficie skrop oliwą z oliwek
- Krok 8/10
Przełóż do ceramicznych miseczek i dodaj pokruszoną fetę i oliwki
- Krok 9/10
Podawaj z chrupiącym pieczywem
- Krok 10/10
Do smaku możesz dodać kilkoma kroplami soku z cytryny, szczyptą kuminu, a nawet odrobiną chili!
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy
- Czas przygotowania: 30 minut
- Czas pieczenia: 30-40 minut