Patelnia granitowa Zwilling Madura Plus
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Ratatouille
Ratatouille
Prosty przepis na pyszną potrawę. Idealny pomysł na niedzielny obiad! Smacznego!
Składniki (6-8 porcji)
- 1 duży bakłażan
- Sól
- 1 duża cebula
- 4 ząbki czosnku
- 2 duże cukinie
- duża czerwona papryka
- 1 duża żółta papryka
- 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek
- 1⁄2 tubki koncentratu pomidorowego
- 1 duża puszka obranych pomidorów
- 3 łyżeczki ziół (np. rozmaryn, tymianek lub szałwia)
- 1 łyżeczka cukru
- Czarny pieprz
Przygotowanie
- Krok 1/4
Bakłażana pokrój na małe kawałki, posól i pozostaw na co najmniej 10 minut, a następnie dokładnie osusz.
- Krok 2/4
W międzyczasie obierz cebulę i pokrój ją w kostkę. Czosnek obierz i drobno posiekaj. Cukinię obierz, umyj i pokrój w kostkę. Paprykę przekrój wzdłuż na pół, usuń pestki, umyj i pokrój na kawałki.
- Krok 3/4
W dużym garnku albo patelni rozgrzej oliwę i podsmaż cebulę, czosnek i cukinię; następnie dodaj paprykę i bakłażana. Całość energicznie smażymy około 5 minut. Dodaj i wymieszaj koncentrat pomidorowy i dopraw solą i pieprzem.
- Krok 4/4
Dodaj obrane pomidory wraz z ziołami i cukrem. Duś ratatouille na średnim ogniu przez kolejne 20 minut; w razie potrzeby dodaj trochę wody. Ponownie obficie przypraw ratatouille i podawaj. Smacznego!
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy