Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Puree z selera
Seler jest mało docenianym warzywem, a szkoda bo to taki pyszny brzydal. Zimą warto korzystać z warzyw korzeniowych i tworzyć z nich pyszne dania. Zamiast zwykłego purée ziemniaczanego, spróbujcie go z przewagą selera, zyska zupełnie nowy, słodszy smak.
Purée z selera
Składniki
- duży seler (ponad 1 kg),
- 3 ziemniaki
- kilka ząbków czosnku
- sól, pieprz, gałka muszkatołowa
- trochę wegańskiego masła lub jogurtu roślinnego.
Instrukcja
- Obrać ziemniaki i seler, pokroić ostrym nożem np. BSF Daytona w miarę równą kostkę.
- Zalać niewielką ilością wody (tak by warzywa były przykryte), dodać obrane ząbki czosnku.
- Posolić.
- Gotować ok 10-15 minut do miękkości warzyw.
- Zmiksować całość dodając trochę masła i jogurtu.
- Przyprawić pieprzem, solą i gałką muszkatołową.
Dodatkowe informacje
-
Doskonale komponuje się z groszkiem i np. smażonymi kapeluszami pieczarek.
- Przepis pochodzi z bloga Zakręcony wege obiad
Autorka przepisu: Edyta Stępczyńska