Kompaktowy nóż szefa kuchni Zwilling Pro
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Pomarańczowy cukier z imbirem i chilli
Jesienne potrawy mają bardzo charakterystyczne aromaty i smaki. Jednym z najciekawszych, sezonowych dodatków do ciast, ciasteczek i gorącej czekolady jest pomarańczowy cukier z imbirem i chilli, który nas nie tylko osłodzi, ale i rozgrzeje.
Pomarańczowy cukier z imbirem i chilli
Składniki
- 1 pomarańcza
- 1 kawałek imbiru (1 cm)
- 7 łyżeczek białego cukru
- 1 łyżeczka płatków chilli
Instrukcja
- Umyj pomarańczę w gorącej wodzie, osusz i zetrzyj skórkę.
- Obierz imbir i drobno zetrzyj.
- Zmiksuj skórkę pomarańczową, imbir i cukier za pomocą ręcznego blendera, aż uzyska gładką konsystencję.
- Umieść papier do pieczenia na tacy piekarnika, rozprowadź na nim mieszaninę cukru i wysusz w piekarniku w temperaturze 50°C (z włączonym wiatrakiem) przez 1 godzinę.
- Wsyp mieszaninę cukru i płatków chilli do słoika i dokładnie wymieszaj.
Dodatkowe informacje
- Cukier ten wspaniale nadaje się do gorących napojów, deserów, pieczenia oraz gotowania.
- Czas przygotowania: 10 minut + 1 godzina suszenia.