Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Placuszki gryczane na patelni Ballarini
Tuż przed Nowym Rokiem polecamy do wypróbowania przed imprezą lekkiego obiadu – placków gryczanych. Autorka bloga kulinarnego ‚Gzik Pyry’ przygotowała swoje wspaniałe placki na patelni indukcyjnej Ballarini z linii Versilia. Gorąco zapraszamy!
Placuszki gryczane na patelni Ballarini
Składniki
- 140 g mąki gryczanej (ok. 3/4 szklanki)
- 180 g jogurtu naturalnego (1 mały jogurt )
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- 2 dojrzałe banany
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 szczypta mielonych goździków
- 1 szczypta imbiru
Instrukcja
- Banany rozgniatamy widelcem, wsypujemy mąkę i dodajemy pozostałe składniki.
- Mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
- Placuszki gryczane smażymy na patelni z nieprzywierającą powierzchnią, tak abyśmy nie musieli dodawać oleju.
- Podajemy z ulubionymi dodatkami: owocami, orzechami, bakaliami, miodem lub syropem klonowym.
Dodatkowe informacje
- Przepis pochodzi z bloga kulinarnego Gzik Pyry
Autor: Gzik Pyry