Pasta z tempehem

Pasta z tempehem

Warto poznawać nowe smaki. Tempeh jest raczej mało znany a jednak warto go poszukać i wykorzystać jego nietypowy smak.

Pasta z tempehem

Pasta z tempehem

Składniki

  • 1 opakowanie tempehu wędzonego,
  • 1 duży ogórek kiszony,
  • 1 mała cebula,
  • 3-4 łyżki koperku posiekanego,
  • 3 lub więcej łyżek majonezu,
  • sól, pieprz do smaku

Instrukcja

  1. Pastę można przygotować ścierając wszystkie składniki (oprócz cebuli) na grubej tarce lub drobno krojąc ostrym nożem. Cebulę drobno pokrój.
  2. Wymieszać składniki ze sobą, dodać koperek, trochę pieprzu, soli oraz majonez. Spróbować, gdy potrzeba doprawić jeszcze wg uznania.
  3. Pasta z tempehem najlepsza jest jak po zrobieniu poleży kilka godzin w lodówce.

Dodatkowe informacje

Autor: Edyta Stępczyńska