Okrągła patelnia żeliwna grillowa Staub z dwoma uchwytami
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Paella z rollsami z Soli
Paella z rollsami z Soli
Paella jest tradycyjnie kojarzona z Hiszpanią. Oto, jak możecie wykorzystać Solę do przygotowania tej pysznej potrawy.
Składniki (4 porcje)
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 6 łyżek Oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
- 100 g przetartych pomidorów z puszki
- 1 łyżeczka nitek szafranu
- 500 ml bulionu rybnego
- Sól, pieprz Cayenne
- 250 g ryżu do paelli
- Około 16 małych filetów z Soli
- Około 16 pomidorków koktajlowych
- Sok z 1 cytryny
- Sól morska
- Zmielony czarny pieprz
- 2-3 gałązki pietruszki
Przygotowanie
- Krok 1/4
Cebulę i czosnek obierz, pokrój w drobną kostkę i krótko podsmażaj na patelni Staub z 2 łyżkami oliwy z oliwek. Posyp mieloną papryką. Dodaj przetarte pomidory, szafran i bulion rybny, a następnie gotowuj na wolnym ogniu przez około 6-8 minut. Następnie wsyp ryż do bulionu i gotuj na wolnym ogniu przez 10 min.
- Krok 2/4
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 180°C. Umyj i osusz filety i pomidory. Każdy pomidor zawiń w filet i doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
- Krok 3/4
Ułóż zawinięte pomidorki obok siebie na ryżu. Umieść patelnię na najniższym ruszcie gorącego piekarnika na około 15-20 minut.
- Krok 4/4
Drobno posiekaj pietruszkę, wymieszaj z pozostałą oliwą z oliwek i skrop ugotowaną paellę.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy