Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Owsianka jabłkowo-piernikowa
Owsianka jabłkowo-piernikowa
Pyszna owsianka, która jest idealnym pomysłem na początek świątecznego dnia.
Składniki (4 porcje)
- 160 g płatków owsianych
- 4 łyżki nasion Chia
- 2 łyżki siemienia lnianego
- 750 ml mleka lub wody
- 2 łyżki miodu
- 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika lub cynamon
- 40 g pistacji
- 60 g orzechów laskowych lub włoskich
- 2 jabłka
- 2 banany
- 1 łyżka masła
- 2 łyżki miodu do dekoracji
- 6 łyżek nasion granatu
- Cynamon
Przygotowanie
- Krok 1/3
Przygotuj owsiankę, mieszając płatki owsiane z nasionami chia i siemieniem lnianym. Zagotuj mleko ciągle mieszając. Wymieszaj je z przygotowanymi płatkami, zagotuj, a następnie gotowuj na wolnym ogniu i mieszajprzez kolejne 3 minuty. Wyłącz ogień i pozostaw owsiankę na kolejne 10 minut, od czasu do czasu mieszając. W międzyczasie dodaj miód i przyprawę do piernika.
- Krok 2/3
Podsmaż lekko orzechy laskowe na patelni bez tłuszczu. Posiekaj orzechy pistacjowe. Jabłka obierz według uznania, usuń pestki i pokrój w cząstki. Pokrój banany. Najpierw na patelni na średnim ogniu połóż kawałki jabłka i masło i skarmelizuj (ok. 2 minuty), od czasu do czasu obracając. Dodaj również plasterki banana. Po kolejnych dwóch minutach na kawałki owoców dodaj miód, delikatnie wymieszaj i wyjmij z pieca.
- Krok 3/3
Owsiankę podziel na dwie miski. Dodaj karmelizowane owoce, posyp pestkami granatu, posiekanymi orzechami oraz posyp odrobiną cynamonu.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy