Naleśniki

Naleśniki

Naleśniki

Naleśniki są nie tylko pyszne, ale można je dowolnie zmieniać, w zależności od własnych preferencji. Niezależnie od dodatku do nich, stanowią idealny pomysł na pyszne śniadanie.

Składniki

  • 250 g mąki
  • 5 jajek
  • 300 ml mleka
  • 50 ml wody mineralnej
  • szczypta soli
  • masło klarowane do smażenia

Przygotowanie

  • Krok 1/4

Ubij dokładnie jajka z mlekiem. Następnie dodawaj mąkę z solą, dokładnie mieszając, upewniając się, że nie będzie żadnych grudek.

  • Krok 2/4

Odstaw ciasto na ok. 10 minut, po czym dodaj wodę mineralną.

  • Krok 3/4

Przed smażeniem roztop na patelni masło klarowane. Wylej odpowiednią ilość ciasta.

  • Krok 4/4

Smaż naleśniki na średnim ogniu, aż delikatnie zarumienią się z każdej strony.

Dodatkowe informacje

  • Trudność przepisu: Łatwy