Mochaccino

Mochaccino

Mochaccino

Mochaccino to pyszna, gorąca czekolada z podwójnym kofeinowym shotem z espresso.

Czas:
15 min

Porcje
1

Składniki

  • 1 filiżanka mleka migdałowego
  • 30 g gorzkiej czekolady z orzechami laskowymi
  • 1 łyżka syropu karmelowego
  • 1 podwójne espresso lub mocna kawa
  • Posiekana czekolada, do dekoracji

Przygotowanie

  1. Wlej mleko migdałowe do pojemnika spieniacza ZWILLING Enfinigy. Zetrzyj do niego drobno czekoladę, używając mini tarki ZWILLING Z-Cut. Następnie dodaj syrop karmelowy. Naciśnij przycisk, aby spienić gorące mleko, korzystając z ustawienia spieniania gorącego mleka.
  2. W międzyczasie przygotuj espresso lub kawę.
  3. Wlej gorący napój czekoladowo-migdałowy do szklanki, takiej jak kubek do kawy ZWILLING Sorrento. Dodaj gorące espresso lub kawę. Udekorować drobno startą czekoladą do smaku i natychmiast wypić.

Dodatkowe informacje

  • Trudność przepisu: Łatwy