Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Miruna patagońska w sosie śmietanowo koperkowym
"Zdrowa, aromatyczna i smaczna ryba z posmakiem czosnku i cytryny w pysznym gęstym sosie śmietanowo-koperkowym jest świetnym pomysłem na rodzinny obiad. Pyszny obiad przygotowałam na patelni od firmy Ballarini. Powiem Wam, że patelnia sprawdziła się idealnie."
~Wioleta, autorka bloga Violetowe Kucharzenie
Miruna patagońska w sosie śmietanowo koperkowym
Składniki
- 700 g miruny patagońskiej
Marynata:
- Przyprawa uniwersalna do potraw
- Sól
- Pieprz
- 2 ząbki czosnku
- Kilka plastrów cytryny
Panierka:
- 2 jajka
- Bułka tarta do obtoczenia
Sos śmietanowo koperkowy:
- 1 cebula
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka mąki
- 300 - 400 ml bulionu warzywnego lub drobiowego
- 1 łyżka koperku
- 3 łyżki śmietany 18%
- Sól
- Pieprz
Instrukcja
eżeli mamy mrożoną rybę wcześniej ją rozmrażamy. Następnie kroimy ją na mniejsze kawałki. Doprawiamy przyprawą uniwersalną do potraw, solą i pieprzem. W misce naprzemiennie układamy kawałki ryby, posiekany czosnek i cytrynę. Odstawiamy na całą noc do lodówki. Jeżeli nie mamy tyle czasu wystarczy również kilka godzin. Następnie rybę panierujemy w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano z każdej strony na oleju rzepakowym. Rybę zdejmujemy z patelni. Sos: Na patelnię po smażeniu miruny wkładamy masło i pokrojoną w kosteczkę cebulę. Przesmażamy kilka minut aż cebula zmięknie. Wsypujemy mąkę i energicznie mieszamy do momentu powstania zasmażki. Całość podlewamy bulionem. Mieszamy i gotujemy na wolnym ogniu. Dodajemy koperek i śmietanę. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy do momentu zgęstnienia sosu. Do ciepłego sosu wkładamy kawałki ryby.Dodatkowe informacje
- Przepis pochodzi z bloga kulinarnego Violetowe Kucharzenie