Margarita arbuzowa

Margarita arbuzowa

Margarita arbuzowa

Czas:
10 min

Porcje
6

Składniki

Na margaritę:

  • 400 g czerwonego miąższu arbuza
  • 40 g brązowego cukru
  • 2 limonki
  • 150 ml tequili
  • 50 ml likieru pomarańczowego (np. Cointreau)
  • 200 g kostek lodu

Do dekoracji:

  • 6 plasterków melona
  • Kostki lodu do szklanek

Przygotowanie

  1. Zważ i odmierz wszystkie składniki. Miąższ arbuza pokrój w kostkę. Pokrój limonki na pół i wyciśnij z nich sok.
  2. Dodaj wszystkie składniki do dzbanka blendera z serii Zwilling Enfinigy w następującej kolejności: kostki lodu, arbuz, cukier, sok z limonki, likier pomarańczowy, tequila. Zamknij dzbanek blendera pokrywką.
  3. Wybierz ustawienie: Koktajl i naciśnij przycisk, aby potwierdzić.
  4. Po zakończeniu programu, zdejmij pokrywkę i wlej margaritę do szklanek wypełnionych kostkami lodu. Udekoruj plastrami melona i podawaj mocno schłodzone.

Dodatkowe informacje

  • Trudność przepisu: Łatwy