Garnek żeliwny okrągły wysoki Staub
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Kurczak z cukinią
Kurczak z cukinią
Jednogarnkowe przepisy wcale nie muszą być nudne. Idealnym przykładem może być nasz kurczak z cukinią, który w swej prostocie uchwycił wiele wspaniałych smaków!
Składniki (na 4 porcje)
- 4 piersi z kurczaka (ze skórką)
- 2 cukinie
- 1 czosnek
- 150g pomidorków koktajlowych
- 1 łyżeczka tymianku
- 2 łyżki miodu
- 60 ml bulionu z kurczaka
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 100g masła
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
Przygotowanie
- Krok 1/3
Obierz i drobno pokrój czosnek. Pomidorki koktajlowe przekrój na pół. Odkrój końcówki cukinii, a następnie same cukinie pokrój w równe plasterki. Przypraw piersi z kurczaka solą z obu stron.
- Krok 2/3
Rozgrzej patelnię na średnio-wysokim ogniu, a następnie dodaj oleju. Połóż piersi z kurczaka (skórą do dołu) na rozgrzany olej i smaż przez ok. 5 minut, aż skórka nie zrobi się złocista i chrupiąca. Następnie obróć kurczaka i dodaj cukinię. Smaż przez ok. 5 minut, a następnie dodaj pomidorki koktajlowe oraz przypraw solą, pieprzem i posiekanym czosnkiem. Wymieszaj dokładnie, następnie dodaj tymianek, miód, bulion, biały ocet balsamiczny oraz sok z cytryny.
- Krok 3/3
Odstaw usmażoną pierś na bok. Podduś sos oraz warzywa na patelni przez ok. 3 minuty, następnie dodaj masło. Wymieszaj i duś przez kolejne 5 minut, dopóki sos delikatnie nie zgęstnieje. Włóż piersi na patelnię, serwuj i jedz ze smakiem!
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwe
- Czas przygotowania: 30 minut