Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Kulki ananasowo-kokosowe
Szybka, pyszna i zdrowa słodycz, nie tylko dla amatorów ananasów. Ananasowo - kokosowe kulki proste do zrobienia :) I tylko z 3 składników :)
Ananasowo-kokosowe kulki
Składniki
- 200 g suszonych ananasów
- 150 g wiórków kokosowych
- 1 łyżka oleju kokosowego
Przygotowanie
- Zrobisz je bardzo prosto ale najpierw musisz namoczyć suszone ananasy w ciepłej wodzie. Są one bardzo twarde. Ja użyłam zwykłych ananasów z marketu (bez posypki cukrowej). Zostaw je w wodzie do czasu aż zrobią się miękkie, czyli min. 30 minut. Odcedź z nadmiaru wody.
- Żeby zrobić ananasowo - kokosowe kulki najlepiej użyj do tego malaksera lub innego urządzenia mającego ostrza w kształcie litery S, masa będzie dosyć sucha i taki sprzęt najlepiej sobie z nią poradzi.
- Wszystkie składniki wrzuć do malaksera i miel je tak długo aż składniki się połączą a ananasy będą rozdrobnione.
- Wyjmij masę i formuj z niej nieduże kulki, możesz je również obtoczyć w wiórkach kokosowych. Najlepiej smakują po schłodzeniu w lodówce.
Dodatkowe informacje
- Przepis pochodzi z bloga kulinarnego Zakręcony wege obiad
Autor: Edyta Stępczyńska