Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Krem z buraków
Zimowy krem, dla każdego kto lubi buraki, prosty do zrobienia i pyszny.
Krem buraczkowy z tartym burakiem
Składniki
- ok 1 kg buraków
- sól, pieprz
- majeranek
- liść laurowy
- ziele angielskie
- ząbek czosnku
- sok z cytryny lub zakwas z buraków
Przygotowanie
- Buraki myj, obierz, odłóż 1 niedużego buraka i zetrzyj go na tarce
- Resztę buraków pokrój ostrym nożem w nieduże kawałki wrzuć do garnka, dodaj obrany czosnek, zalej wodą tak by były przykryte.
- Dodaj liść laurowy i ziele angielskie oraz szczyptę soli
- Gotuj do miękkości
- Wyjmij liść laurowy i zmiel buraki na krem
- Wrzuć do nich startego buraka
- Gotuj do miękkości
- Przypraw do smaku solą, pieprzem, majerankiem oraz sokiem z cytryny, dodaj odrobine dobrej jakości oleju.
Dodatkowe informacje
- Przepis pochodzi z bloga kulinarnego Zakręcony Wege obiad
Autor: Edyta Stępczyńska