Garnek żeliwny okrągły Staub
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Karczochy z czarnym risotto
Karczochy z czarnym risotto
Szukasz pomysłu na aromatyczne danie, które zachwyci każdego? Oto pyszne karczochy z czarnym risotto!
Składniki
- 3 duże, świeże serca karczochów
- 250 g czarnego ryżu do risotto
- 1,5 litra bulionu warzywnego
- 2 cytryny
- 3 ząbki czosnku
- 350 ml czerwonego wina
- 5 szalotek
- tymianek
Przygotowanie
- Krok 1/7
Drobno posiekaj szalotki i lekko podsmaż na oleju z tymiankiem. Przypraw solą. Następnie dodaj ryż do risotto i smaż wszystko przez ok. 1 minutę.
- Krok 2/7
Dodaj porządną porcję czerwonego wina i gotuj na wolnym ogniu. Następnie dodaj bulion warzywny i gotuj na wolnym ogniu, aż płyn prawie zniknie.
- Krok 3/7
Przypraw ryż do risotto cytryną i solą do smaku. WAŻNE: nie gotuj ryżu do końca, ponieważ będzie on dalej gotowany w piekarniku.
- Krok 4/7
Usuń twarde zewnętrzne liście z karczochów i krótko blanszuj w lekko osolonej wodzie.
- Krok 5/7
Faszeruj karczochy ryżem do risotto i posyp parmezanem.
- Krok 6/7
Włóż faszerowane karczochy do piekarnika i dolej ok. 200 ml czerwonego wina. Dodaj cytrynę i tymianek i przykryj pokrywką.
- Krok 7/7
Piecz w piekarniku przez około 15 minut w temperaturze 160 stopni (piekarnik z termoobiegiem), następnie dodaj kilka kolejnych wiórków parmezanu.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy