Zestaw startowy szklany M/L Zwilling Fresh & Save
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Kaczka sous-vide
Kaczka sous-vide
Kaczka sous-vide w pomarańczach to idealny przykład na wykorzystanie worków próżniowych FRESH & SAVE.
Składniki (4 porcje)
- 2 filety z piersi kaczki (ok. 400 g każdy)
- 1 nietraktowana pomarańcza
- 8 gałązek tymianku
- 10 ziaren pieprzu
- 10 jagód jałowca
- 2 szalotki
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki likieru pomarańczowego (np. Cointreau)
- 500 ml soku pomarańczowego
- sól pieprz
Przygotowanie
- Krok 1/6
Piersi kaczki umyć, osuszyć i przeciąć ostrym nożem po stronie skóry. Umyj pomarańczę, wysusz i pokrój w plasterki. Umyj tymianek i wytrząśnij do sucha.
- Krok 2/6
Umieść filety z piersi kaczki razem z plastrami pomarańczy, tymiankiem, ziarnami pieprzu i owocami jałowca w worku próżniowym FRESH & SAVE M i zamknij go próżniowo. Po zakończeniu procesu zgrzewania naciśnij przycisk na worku.
- Krok 3/6
Włóż worek do kąpieli wodnej o temperaturze 58 °C i gotowuj sous-vide przez ok. 120 minut. Upewnij się, że worek jest zalany wystarczającą ilością wody.
- Krok 4/6
Na krótko przed końcem gotowania szalotki obierz i pokrój w drobną kostkę. W rondelku roztop masło i zeszklij szalotkę. Zdeglasuj likierem pomarańczowym i zalej sokiem pomarańczowym. Doprowadź wszystko do wrzenia i zredukuj sos do pożądanej konsystencji. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Krok 5/6
Wyjmij piersi z kaczki z torebki i osusz mięso. Na rozgrzanej patelni obsmaż piersi kaczki najpierw po stronie skóry, a następnie obróć i zakończ obsmażanie do pożądanego zarumienienia.
- Krok 6/6
Pokrój pierś w poprzek i podawaj z sosem
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy
- Pierś kaczki można dzień wcześniej zamknąć próżniowo w torebce i marynować do czasu ugotowania.
- Dzięki systemowi próżniowemu FRESH & SAVE możesz bezpiecznie przechowywać resztki posiłku