Opiekacz do kurczaka Staub
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Kaczka pieczona z jabłkami i burakami
Kaczka pieczona z jabłkami i burakami
Pyszna, aromatyczna i soczysta kaczka, to danie doskonale znane wszystkim miłośnikom dobrej kuchni. Dziś podamy ją z jabłkami i burakami.
Składniki (4 porcje)
- 1 kaczka
- 3 jabłka
- 100 g buraków czerwonych
- 150 g wędzonego bekonu
- 1 cebula
- 2 liście laurowe
- 1 łyżka soli
- 100 ml wody
- 2 łyżki masła klarowanego
- 400 g kiszonej kapusty
- 5 ziaren pieprzu czarnego
- 100 g syropu złocistego
- 2 łyżeczki kopru
- sól
Przygotowanie
- Krok 1/5
Rozgrzej piekarnik do 180 °C. Osusz kaczkę i usuń końcówki skrzydeł i ogon, jeśli to konieczne. Czosnek wyciśnij praską do czosnku. Całą kaczkę natrzyj solą i czosnkiem.
- Krok 2/5
Cebulę należy przekroić na pół i cienko pokroić. Boczek Wędzony pokrój w kostkę. Jabłka bez pestek kroimy na kawałki. Buraki obrać i pokroić w kostkę. Wymieszaj buraki, jabłka i bekon z połową liści laurowych i solą, a następnie użyj tej mieszanki do wypełnienia kaczki.
- Krok 3/5
Przełóż kaczkę do brytfanny. Dodaj wodę i piecz pod przykryciem w temperaturze 180 °C przez ok. 2,5 godz. Zdejmij pokrywkę i ustaw piekarnik na 200 °C. Kontynuuj pieczenie przez ok. 40 min lub do momentu, aż kaczka będzie gotowa i zarumieniona.
- Krok 4/5
Kiedy kaczka jest już prawie gotowa, na średnim ogniu na patelni dodaj masło klarowane. Smaż cebulę, aż się zeszkli. Dodaj kiszoną kapustę, pozostałe liście laurowe, ziarna czarnego pieprzu, złoty syrop i gotuj. Przypraw solą do smaku.
- Krok 5/5
Upieczoną kaczkę pokrój i podawaj z kiszoną kapustą i koperkiem. Smacznego!!
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Średni
- Czas przygotowania: 50 min
- Czas pieczenia: 190 min