Grillowa patelnia indukcyjna Ballarini Salina Granitium
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Juicy Lucy
Juicy Lucy
Juicy Lucy to pyszne burgery, w których zamiast plasterka sera, mamy go roztopionego wewnątrz kotleta. Spróbuj tego soczystego i aromatycznego burgera.
Składniki (8 porcji)
- 150 g sera cheddar
- 750 g mielonej wołowiny
- 8 bułek burgerowych
- 2 pomidory
- 100 ml pikli
- 1/2 sałaty lodowej
- 1 cukinia
- 1 łyżeczka oleju roślinnego
- 2 łyżki octu balsamicznego
- 1 czerwona cebula
- 2 łyżki keczupu
- 100 g majonezu
- 1 łyżka sosu Worcestershire
- cukier
- Sól
- pieprz
- olej roślinny (do smażenia)
Przygotowanie
- Krok 1/4
Ser cheddar pokrój grubo. Pokrój pomidory i czerwoną cebulę w cienkie krążki. Cukinię pokrój wzdłuż w plastry. Oderwij liście sałaty i odstaw na bok. Zetrzyj pikle i wymieszaj w misce z solą, keczupem, majonezem i sosem Worcestershire.
- Krok 2/4
Z mielonej wołowiny uformuj 8 równych kulek. Palcem zrób zagłębienie w środku każdego burgera i włóż trochę sera cheddar. Uformuj kulkę z serem w środku. Dopraw solą i pieprzem.
- Krok 3/4
Rozgrzej patelnię grillową i lekko nasmaruj olejem roślinnym. Grilluj cukinię, aby przypiec ją delikatnie po obu stronach. Dopraw solą i cukrem. Zdeglasowuj białym octem balsamicznym i odstaw na bok.
- Krok 4/4
Stostuj wnętrze bułek do burgerów na patelni grillowej, a następnie wytrzyj patelnię ręcznikiem kuchennym. Na tej samej patelni, podgrzej olej roślinny i usmaż krążki cebuli. Następnie smaż burgery przez ok. 3 - 5 min. na każdej stronie i odłóż na ręcznik kuchenny. Złóż pysznego burgera Juicy Lucy i smacznego!
Dodatkowe informacje
- Czas przygotowania: 30 minut
- Czas pieczenia: 15 minut
- Trudność przepisu: Łatwy