Ekspres do kawy Zwilling Enfinigy
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Irish coffee
Irish coffee
Ten gorący napój kawowy z dodatkiem whisky doskonale nadaje się do picia w zimne dni.
Czas:
15 min
Porcje
2
Składniki
- 2 filiżanki gorącej kawy
- 2 kieliszki irlandzkiej whisky
- ½ szklanki śmietany kremówki
- 2 łyżki cukru
- Kakao w proszku, do posypania
Przygotowanie
- Zaparzyć kawę w ekspresie przelewowym ZWILLING Enfinigy. Upewnij się, że kawa jest bardzo gorąca, ponieważ dodanie zimnej śmietanki znacznie schłodzi napój.
- Wlać whisky do 2 szklanek, takich jak szklanki do whisky ZWILLING Sorrento, i rozdzielić cukier między szklanki.
- Wlać śmietankę do spieniacza do mleka ZWILLING Enfinigy i nacisnąć przycisk, aby spienić mleko, korzystając z ustawienia spieniania zimnego mleka. Zatrzymać spienianie mniej więcej w połowie cyklu spieniania, uważając, aby nie ubić zbyt dużo śmietanki.
- Wlać gorącą kawę do whisky, mieszając, aby rozpuścić cukier. Umieścić łyżkę nad szklanką i powoli wlać śmietankę po czubku łyżki na wierzch kawy. Dzięki tej technice śmietanka będzie się unosić na powierzchni kawy. Posypać kakao w proszku, jeśli chcesz, i natychmiast wypić.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy