Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
Kategorie
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
- Blog
Imbir kandyzowany

Przepyszny, ostry, w sam raz na rozgrzanie zimą, do tego prosty do zrobienia. Jego naturalna ostrość jest taka że nie potrzeba dodawać ostrych przypraw.
Kandyzowany imbir
Składniki
- 250 g imbiru świeżego
- 400 g cukru trzcinowego
- ok 0,5 l wody
- ¼ łyżeczki pieprzu cayenne
- 1/2 łyżeczki soli
Przygotowanie
- Imbir obierz ze skórki - najlepiej jest go oskrobać łyżeczką
- Pokrój go w plasterki i gotuj ok 30 minut w takiej ilości wody, żeby imbir był zakryty
- Dodaj odrobinę soli
- Odcedź imbir, włóż go znów do garnka, dodaj cukier i wodę, gotuj go na małym ogniu do momentu aż będzie przeźroczysty
- Wyjmij go na papier, blachę lub kratkę i zostaw na noc żeby wysechł
- Przechowuj go w szczelnym pojemniku
- Możesz go podawać jako przekąskę, wykorzystywać do ciastek, ciast i jak tylko lubisz.
Dodatkowe informacje
- Przepis pochodzi z bloga kulinarnego Zakręcony wege obiad
Autor: Edyta Stępczyńska