Czajnik elektryczny z wkładem do herbaty Zwilling Enfinigy
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Herbata Chai
Herbata Chai
Czas:
15 min
Porcje
4
Składniki
- 6 g startego imbiru
- 4 strąki kardamonu
- 2 laski cynamonu
- 3 gwiazdki anyżu
- 2 łyżeczki suszonego kopru
- 1 łyżka goździków
- 6 czarnych ziaren pieprzu
- 4 łyżeczki sypanej herbaty Assam
- 600 ml wody
- 2 łyżeczki miodu
Przygotowanie:
- Zważ i odmierz wszystkie składniki. Zmiażdż strąki kardamonu.
- Przyprawy przełóż na suchą patelnię i podgrzewaj na średnim ogniu aż do ich uprażenia.
- W czajniku elektrycznym z wkładem do herbaty z serii Zwilling Enfinigy umieść we wkładzie do herbaty uprażone przyprawy wraz z herbatą Assam i imbirem i włóż wkład do czajnika.
- Doprowadź w czajniku elektrycznym wodę do wrzenia (100°C). Po osiągnięciu wymaganej temperatury wrzenia włącz przycisk na bazie dokującej 80 °C i użyj funkcji utrzymywania ciepła, aby zaparzać herbatę przez 10 minut.
- Po tym czasie, wlej herbatę Chai bezpośrednio z czajnika (z zamkniętą pokrywką) do szklanek do herbaty i posłodź herbatę miodem.
Wskazówka: Podawaj herbatę Chai z mleczną pianką, aby zrobić Chai latte.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy