Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Curry z dyni i fasoli mung
"Sezon dyniowy w pełni, oznacza to niestety zakończenie lata i początek razem jesieni. Ale curry z fasoli mung z dynią już samym kolorem rozświetli całą kuchnię, nie mówiąc już o jego boskim smaku." Wypróbuj nowego przepisu od autorki bloga kulinarnego "Zakręcony wege obiad: - Edyty Stępczyńskiej i koniecznie wykorzystaj sezon na dynię. Smacznego!
Curry z dyni i fasoli mung
Składniki
- 1 szklanka suszonej fasoli mung,
- 1 nieduża dynia hokkaido - ok 1 kg,
- 1 puszka mleka kokosowego,
- 1/2 lub 1 łyżeczka czerwonego curry (ostrość wyreguluj tak jak lubisz),
- ewentualnie 2 liście curry i 1 liść limonki kafir,
- 1 cebula,
- 2-3 łyżki oleju,
- sól, ew. pieprz,
- natka pietruszki lub kolendra do posypania.
Instrukcja
Dodatkowe informacje
- Przepis pochodzi z bloga kulinarnego Zakręcony wege obiad
Autor: Edyta Stępczyńska