Prostokątna forma do pieczenia Ballarini Patisserie
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Ciasto marchewkowe
Ciasto marchewkowe
Czas:
40 min
Składniki
- 300 g marchewki
- 300 g mąki
- 150 g cukru
- 150 g serka śmietankowego
- 150 ml oleju
- 100 ml syropu klonowego
- 3 jajka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- łyżeczka cynamonu
- skórka z pomarańczy
- sól
Przygotowanie
- Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C góra/dół. Obierz marchewki i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. W misce wymieszaj mąkę, cukier, cynamon, proszek do pieczenia i sól.
- Do tak przygotowanego ciasta, dodaj marchewki i wymieszaj wszystko razem ze skórką pomarańczową, jajkami i olejem aż do wyrobienia gładkiej masy.
- Ciasto przełóż do posmarowanej masłem prostokątnej formy do pieczenia z serii Patisserie i piecz w temperaturze 180°C w termoobiegu przez około 25 minut.
- W osobnej miseczce przygotuj polewę - serek śmietankowy wymieszaj z dokładnie z syropem klonowym i polej tak przygotowaną polewą wystudzone ciasto marchewkowe. Do dekoracji wykorzystaj marchewki marcepanowe, posiekane pistacje i cynamon.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy