Prostokątny półmisek ceramiczny Staub
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Casserole z kurczakiem
Wczoraj publikowaliśmy recenzje półmiska ceramicznego Staub, dzisiaj zapraszamy Was do przepisu, który przygotowała autorka recenzji i jednocześnie autorka bloga kulinarnego "Garniec Magalie".
"Dziś dla Was propozycja mięsna. Szybka i smaczna, do tego niezwykle prosta w przygotowaniu. Idealna również wtedy, gdy dzień wcześniej jedliście rosół ale na mięso zabrakło chętnych. Bo podstawą dania jest ugotowane wcześniej mięso z kurczaka. Możesz zatem wykorzystać to, które już masz lub ugotować je z warzywami (jak na rosół), specjalnie na potrzeby Twojego dania.
Przyda się Tobie również dobrej jakości naczynie do zapiekania, w którym również nie powstydzisz się zaserwować swojego drobiowego casserole. Może to być jak u mnie piękny Staub, który od dziesięcioleci słynie z trwałych i solidnych naczyń żeliwnych z emalią o przepięknych barwach."
~Magdalena Pankowska, "Garniec Magalie"
Casserole z kurczakiem
Składniki
- gotowane mięso drobiowe (najlepiej cała pierś)
- 2 puszki pomidorów
- kilka pomidorków koktajlowych
- 1 duża cebula
- 2 ząbki czosnku
- 0,5 szklanki czerwonego wina
- 2 kule mozarelli
- bułka tarta
- oregano
- cukier
- pieprz, sól
Instrukcja
Pokrój drobno cebulę i czosnek, podsmaż na patelni, aż zmiękną. Dodaj pomidory z puszki, pokrojone na pół pomidorki koktajlowe, wino oraz wszystkie przyprawy. Odparuj całość, aż sos lekko zgęstnieje. W tym czasie porwij mięso na kawałki, dodaj do całości i wymieszaj. Ułóż całość w naczyniu do zapiekania. Pokrój mozarellę w plastry, ułóż plastry na mięsie. Posyp całość bułką tartą. Rozgrzej piekarnik do temperatury 200 stopni (termoobieg). Piecz casserole przez około 20 minut. Wierzch powinien w tym czasie ładnie się zarumienić, a mięso skwierczeć.Dodatkowe informacje
- Przepis pochodzi z bloga kulinarnego Garniec Magalie
Autor: Magdalena Pankowska