Ładowanie...
Nóż szefa kuchni z serii TWIN® Cuisine może być używany na wiele różnych sposobów. Możesz go używać do krojenia warzyw czy siekania ziół, ale także do dzielenia ryb i mięsa. Nóż szefa kuchni jest preferowany zarówno przez kucharzy amatorów, jak i profesjonalistów, ponieważ doskonale nadaje się do wykonywania wielu zadań w kuchni.
Ten nóż szefa kuchni ma nowoczesną rękojeść z tworzywa sztucznego, która płynnie przechodzi w klasyczny pełny trzon. Rękojeść zachowuje swoją formę nawet przy zmieniających się temperaturach i jest również odporna na uderzenia i zarysowania. Ostrze noża szefa kuchni o długości 20 cm oferuje szeroki zakres zastosowań i ma innowacyjny, atrakcyjny design. Ostrze noża wykonane jest z wysokiej jakości stali, zawierającej doskonałe proporcje węgla i chromu. Dodatkowo hartowane jest w specjalnie opracowanym procesie FRIODUR®. Ten proces polegający na wymrażaniu stali nie tylko udoskonala ostrze, ale również czyni je wyjątkowo wytrzymałym, elastycznym i trwałym. Nóż szefa kuchni nie tylko precyzyjnie kroi, ale także dobrze leży w dłoni. Trzpień między rękojeścią a ostrzem zapewnia właściwą równowagę i chroni dłoń. Nóż szefa kuchni ZWILLING to prawdziwie wszechstronny nóż, który pomoże Ci w wszystkich zadaniach związanych z krojeniem.
CECHY SZCZEGÓLNE
- Ostrze hartowane w technologii FRIODUR® zapewnia wyjątkową trwałość krawędzi tnącej i odporność na korozję
- Stal nierdzewna o specjalnej formule: noże są wytrzymałe i jednocześnie elastyczne
- Płynne przejście pomiędzy rękojeścią i ostrzem
- Ergonomiczna rękojeść z tworzywa sztucznego bez nitów - zapewnia niemęczącą i bezpieczną pracę nożem
WYMIARY
Długość ostrza: | 20 cm |
Długość uchwytu: | 14.4 cm |
Masa: | 0.37 kg |
- Przeznaczenie
- Noże szefa kuchni
- Linia
- Twin Cuisine
- Materiał
- Stal nierdzewna
- Długość ostrza
- 20 cm
- Twardość ostrza
- 55 - 58 HRC
- Uchwyt
- Z tworzywa sztucznego
- Gwarancja
- 30 lat
- Produkcja
- Zwilling J.A. Henckels AG Germany
Dowiedz się więcej o naszych nożach
Pielęgnacja noży
Noże należy czyścić ręcznie letnią wodą, łagodnym detergentem i niepowodującą zarysowań ściereczką lub gąbką. Noże wykonane ze specjalnego stopu stali można myć w zmywarce.
Prawidłowe ostrzenie noży
Nawet najlepsze noże tracą z czasem swą ostrość. Ale powtórne naostrzenie ich jest niezwykle łatwe: wystarczy odpowiednie narzędzie i świadomość, jak się nim prawidłowo posługiwać.
Jak wybrać odpowiedni nóż?
Tak, jak zróżnicowane są produkty, tak różnorodny jest wybór noży. Przedstawiamy Państwu przegląd najróżniejszych wariantów noży wraz z ich zastosowaniem.
ZWILLING - Z KLINGENSTADT SOLINGEN NA CAŁY ŚWIAT
ZWILLING od 1731 roku produkuje noże i artykuły kuchenne w Solingen, kolebce światowej sławy producentów mieczy, noży i nożyczek. Dziś ZWILLING jest jedną z najbardziej znanych marek na świecie i potrafi inspirować zarówno profesjonalistów jak i amatorów kuchni. Nowatorskie funkcje, doskonały design i najwyższa jakość charakteryzują wszystkie nasze produkty do kuchni i stołu jadalnego. Daj się zainspirować i odkryj świat ZWILLING!
ZOBACZ WIĘCEJ