

Ładowanie...
Czasami podczas przygotowywania potraw trzeba użyć tasaka, zwłaszcza jeśli chodzi o siekanie czosnku lub kurczaka. Ponieważ zwykłe noże szefa kuchni nie zawsze nadają się do siekania warzyw lub mięsa, a nawet mogą być niebezpieczne w użyciu, ponieważ mogą się ześlizgnąć, lepiej chwycić masywny nóż do krojenia, który dzięki specjalnemu kształtowi ostrza może pokroić solidne kawałki mięsa bez dużej siły mięśni. Tasak z serii ZWILLING Pro ma zrównoważony stosunek wagi i dzięki ostrzu o długości 16 cm szczególnie dobrze leży w dłoni. Ostrze noża SIGMAFORGE wykuto z jednego kawałka stali. Produkcja specjalnej stali nierdzewnej ze specjalnego stopu ZWILLING zapewnia, że jest ona szczególnie odporna na korozję i trwała. Jednocześnie ostrze tasaka pozostaje elastyczne. Podczas procesu produkcyjnego ostrze zostało również udoskonalone w specjalnym procesie hartowania w lodzie FRIODUR. Oprócz wyjątkowo wysokiej jakości tasak przekonuje funkcjonalnością i atrakcyjnym wyglądem. Ergonomiczny uchwyt do niemęczącej i bezpiecznej pracy wykonany jest z tworzywa sztucznego i ma klasyczną konstrukcję z trzema nitami. Dzięki swojemu kształtowi i lekko zakrzywionemu spodowi tasak wygodnie leży w dłoni, szczególnie podczas dłuższej pracy. Gotowanie jest jeszcze przyjemniejsze dzięki temu wysokiej jakości tasakowi z serii ZWILLING Pro.
Długość ostrza: | 16 cm |
Długość uchwytu: | 14 cm |
Szerokość ostrza: | 0.4 cm |
Szerokość uchwytu: | 2 cm |
Wysokość: | 9 cm |
Masa: | 0.47 kg |
Nóż doskonały w formie i funkcji. Seria noży Pro zapewnia każdemu kucharzowi odpowiednie narzędzie tnące do gotowania z pasją. Od noży do obierania, poprzez noże kuchenne, po noże do dekoracji, seria ta oferuje duży wybór w klasycznym, ponadczasowym wzornictwie i gwarantuje doskonałą jakość spełniającą najwyższe wymagania. Hartowane lodem ostrza FRIODUR sprawiają, że noże są wyjątkowo trwałe i odporne na korozję. Noże SIGMAFORGE wykute z jednego kawałka są precyzyjnie kute, dzięki czemu zapewniają idealne utrzymanie krawędzi, a także twardość i elastyczność.
ZOBACZ WIĘCEJ PRODUKTÓWOstrzenie V-Edge odbywa się w trzech krokach i po obu stronach ostrza - dla ostrości i precyzji.
Dzięki zastosowaniu technologii SIGMAFORGE, noże serii Zwilling Pro są precyzyjnie wykute z jednego kawałka stali.
Proces hartowania w lodzie zapewnia dobrą elastyczność i odporność na korozję.
Noże należy czyścić ręcznie letnią wodą, łagodnym detergentem i niepowodującą zarysowań ściereczką lub gąbką. Noże wykonane ze specjalnego stopu stali można myć w zmywarce.
Nawet najlepsze noże tracą z czasem swą ostrość. Ale powtórne naostrzenie ich jest niezwykle łatwe: wystarczy odpowiednie narzędzie i świadomość, jak się nim prawidłowo posługiwać.
Tak, jak zróżnicowane są produkty, tak różnorodny jest wybór noży. Przedstawiamy Państwu przegląd najróżniejszych wariantów noży wraz z ich zastosowaniem.
ZWILLING - Z KLINGENSTADT SOLINGEN NA CAŁY ŚWIAT
ZWILLING od 1731 roku produkuje noże i artykuły kuchenne w Solingen, kolebce światowej sławy producentów mieczy, noży i nożyczek. Dziś ZWILLING jest jedną z najbardziej znanych marek na świecie i potrafi inspirować zarówno profesjonalistów jak i amatorów kuchni. Nowatorskie funkcje, doskonały design i najwyższa jakość charakteryzują wszystkie nasze produkty do kuchni i stołu jadalnego. Daj się zainspirować i odkryj świat ZWILLING!
ZOBACZ WIĘCEJ