Nóż Shotoh Miyabi 800DP
  • Nóż Shotoh Miyabi 800DP
Nóż Shotoh Miyabi 800DP

Miyabi 800DP Nóż Shotoh

Rozmiar
54480-091-0
899,00 zł
rating (0)
Dostępne Wysyłka w ciągu 5-7 dni
Nóż Shotoh Miyabi 800DP
Nóż Shotoh Miyabi 800DP
899,00 zł

Dlaczego warto kupić nóż Shotoh Miyabi 800DP?

Japońskie noże kuchenne są znane ze swojej wyjątkowej ostrości i dobrej jakości - dokładnie tych właściwości, które kucharze doceniają w kuchni najbardziej.

Ostrza noży z serii 800DP Hibana imponują nie tylko uderzającym wzorem damasceńskim, ale także ich twardością około 61 HRC. Nóż ostrzony jest tradycyjną metodą Honbazuke po obu stronach. Tradycyjnie zakrzywiony uchwyt noży Miyabi 800DP Hibana umożliwia niemęczącą pracę wszystkimi technikami cięcia a doskonale wyważone ostrze i rękojeść noża sprawiają, że każda praca jest łatwa dla użytkownika.

Shotoh oznacza coś w rodzaju „małego noża” i często jest nazywane „drobnym nożem”. Jest stosowany do mniejszych potraw, takich jak owoce lub warzywa.

CECHY SZCZEGÓLNE

  • Rdzeń ostrza wykonany ze stali hartowanej do twardości 61 HRC zapewniający długie zachowanie krawędzi i jej ostrość, laminowany w 48 warstwach stali nierdzewnej o wyższej elastyczności
  • Ergonomiczny uchwyt i zakrzywiony profil zapewniają wygodę i łatwość użytkowania
  • Hartowanie FRIODUR poprawia mikrostrukturę stali w celu poprawy wydajności cięcia, odporności na korozję i trwałości
  • Ręcznie naostrzone przy użyciu 3-etapowego procesu Honbazuke

WYMIARY

Długość ostrza: 9 cm
Długość uchwytu: 11.2 cm
Szerokość ostrza: 0.2 cm
Szerokość uchwytu: 2 cm
Wysokość: 2.8 cm
Masa: 0.1 kg
Przeznaczenie
Do warzyw i owoców
Linia
800DP
Materiał
FC61
Długość ostrza
9 cm
Twardość ostrza
61 HRC
Uchwyt
Z tworzywa sztucznego
Czyszczenie przy użyciu zmywarek
Nie
Gwarancja
30 lat
Produkcja
Miyabi Japan
MIYABI

MIYABI - Z JAPOŃSKIEJ TWIERDZY NA CAŁY ŚWIAT

Miasto Seki jest japońskim centrum kowalstwa od XIV wieku - każdy, kto produkuje tutaj noże, rozumie ich rzemiosło: tak jak MIYABI, ponieważ niemiecka inżynieria spotyka się tutaj z japońskim rzemiosłem. W 42 dni i 100 krokach powstają noże, które lśnią doskonałą ostrością, precyzyjnym cięciem i długą żywotnością. Ich konstrukcja przypomina tradycyjne miecze samurskie. Daj się porwać do świata japońskich noży!

ZOBACZ WIĘCEJ