Ładowanie...
Japoński nóż Shotoh z serii Miyabi 7000D to rozwiązanie pełne wdzięku i elegancji. Nawet ten mały i niepozorny, lecz niesamowicie funkcjonalny nóż może wprowadzić japońską tradycję do Twojej kuchni.
Nóż Shotoh jest niezwykle ostry, wyjątkowo łatwy w użyciu i przykuwa uwagę atrakcyjnym wyglądem. Unikatowy kwiatowy wzór damastu na ostrzu po prostu musi imponować.
Wytrzymała wieloskładnikowa stal rdzenia, składająca się z kobaltu, molibdenu i wanadu laminowana 64 warstwami stali nierdzewnej, pomaga ostrzu noża osiągnąć twardość około 60 HRC w skali Rockwella zachowując odpowiednią elastyczność. Ostrze uzyskuje ostateczną ostrość dzięki japońskiej sztuce szlifowania Honbazuke.
Unikalna konstrukcja rękojeści Shotoh, na którą składa się atrakcyjne połączenie czarnej micarty o wyrafinowanym wyglądzie ze stalą nierdzewną - to kolejna atrakcyjna cecha tego noża. Uchwyt wykonany jest z wielowarstwowej kombinacji lnu i syntetycznej żywicy przypominającej drewno.
Harmonijna równowaga noża gwarantuje długą pracę bez zmęczenia, nawet jeśli Twoje kompozycje wymagają wycinania dużych ilości owoców i warzyw.
Wszystkie noże z serii Miyabi 7000D są produkowane w japońskim mieście Seki z długą tradycją japońskiego rzemiosła, w którym najlepsze narzędzia do cięcia produkowane są od XIV wieku. Jabłka, cukinie lub marchewki - kompaktowy Shotoh tnie i kroi wszystko tak precyzyjnie i bez wysiłku, że Twoje jedzenie przyciągnie wzrok i ukoi kubki smakowe.
CECHY SZCZEGÓLNE
- Rdzeń ostrza ze stali CMV60 laminowany w procesie kucia w 64 warstwach stali nierdzewnych gwarantuje twardość i wytrzymałość
- Unikalny wzór damastu
- Ostrza hartowane technologią CRYODUR® zapewniają szczególnie dobrą trwałość, odporność na korozję i optymalną elastyczność
- Tradycyjny kształt uchwytu w kształcie litery "D" z unikalnym wzornictwem zapewniającym idealną równowagę i niestrudzone cięcie
- Symetryczne ostrze z ultraostrą krawędzią Honbazuke zapewnia niesamowitą ostrość
- Wytrzymała i łatwa w czyszczeniu rękojeść, wykonana z wielowarstwowego lnu i żywicy syntetycznej w połączeniu ze stalą nierdzewną
WYMIARY
Długość ostrza: | 13 cm |
Długość uchwytu: | 11 cm |
Szerokość ostrza: | 0.2 cm |
Szerokość uchwytu: | 1.6 cm |
Wysokość: | 3 cm |
Masa: | 0.1 kg |
- Przeznaczenie
- Noże uniwersalne
- Linia
- 7000D
- Materiał
- CMV60
- Długość ostrza
- 13 cm
- Twardość ostrza
- 60 - 62 HRC
- Uchwyt
- Micarta
- Czyszczenie przy użyciu zmywarek
- Nie
- Gwarancja
- 30 lat
- Produkcja
- Miyabi Japan
Produkty powiązane
Dowiedz się więcej o naszych nożach
Pielęgnacja noży
Noże należy czyścić ręcznie letnią wodą, łagodnym detergentem i niepowodującą zarysowań ściereczką lub gąbką. Noże wykonane ze specjalnego stopu stali można myć w zmywarce.
Co warto wiedzieć o japońskich nożach?
Rzemiosło, które cechuje precyzja i niebanalne poczucie estetyki – japońskie noże to długa tradycja połączona z idealną ostrością i optymalnym wyważeniem.
Jak wybrać odpowiedni nóż?
Tak, jak zróżnicowane są produkty, tak różnorodny jest wybór noży. Przedstawiamy Państwu przegląd najróżniejszych wariantów noży wraz z ich zastosowaniem.
ZWILLING - Z KLINGENSTADT SOLINGEN NA CAŁY ŚWIAT
ZWILLING od 1731 roku produkuje noże i artykuły kuchenne w Solingen, kolebce światowej sławy producentów mieczy, noży i nożyczek. Dziś ZWILLING jest jedną z najbardziej znanych marek na świecie i potrafi inspirować zarówno profesjonalistów jak i amatorów kuchni. Nowatorskie funkcje, doskonały design i najwyższa jakość charakteryzują wszystkie nasze produkty do kuchni i stołu jadalnego. Daj się zainspirować i odkryj świat ZWILLING!
ZOBACZ WIĘCEJMIYABI - Z JAPOŃSKIEJ TWIERDZY NA CAŁY ŚWIAT
Miasto Seki jest japońskim centrum kowalstwa od XIV wieku - każdy, kto produkuje tutaj noże, rozumie ich rzemiosło: tak jak MIYABI, ponieważ niemiecka inżynieria spotyka się tutaj z japońskim rzemiosłem. W 42 dni i 100 krokach powstają noże, które lśnią doskonałą ostrością, precyzyjnym cięciem i długą żywotnością. Ich konstrukcja przypomina tradycyjne miecze samurskie. Daj się porwać do świata japońskich noży!
ZOBACZ WIĘCEJ