Nóż Shotoh Miyabi 6000MCT - 9 cm
  • Nóż Shotoh Miyabi 6000MCT - 9 cm
  • Nóż Shotoh Miyabi 6000MCT - uchwyt
Nóż Shotoh Miyabi 6000MCT - 9 cm
Nóż Shotoh Miyabi 6000MCT - 9 cm Nóż Shotoh Miyabi 6000MCT - uchwyt

Miyabi 6000MCT Nóż Shotoh

Rozmiar
34072-091-0
939,00 zł
rating (0)
Dostępne Przybliżony czas dostawy: około 14 dni. Zapytaj o dostępność
Nóż Shotoh Miyabi 6000MCT - 9 cm
Nóż Shotoh Miyabi 6000MCT
939,00 zł

Dlaczego warto kupić nóż Shotoh Miyabi 6000MCT?

Japoński nóż Shotoh z serii Miyabi 6000MCT to idealne połączenie funkcjonalności oraz estetyki. Posiada ostrze o długości 9 lub 13 cm i wyjątkowy wygląd rękojeści.

Ostrze wykonane jest ze stali proszkowej MicroCarbide MC63 osadzonej w 2 warstwach stali o wyższej sprężystości. Tak laminowany, ekstremalnie twardy rdzeń jest chroniony przed pęknięciem. Następnie klinga poddawana zostaje procesowi hartowania z wymrażaniem (CRYODUR®), co zapewnia twardość około 63 w skali Rockwella, szczególnie dobrą trwałość, odporność na korozję i optymalną elastyczność ostrza.

Stal ta jest ręcznie kuta, co nadaje ostrzu wspaniały tradycyjny japoński wygląd. Nóż zyskuje szczególną ostrość dzięki technice ostrzenia Honbazuke. Faktura na płazie ostrza to nie tylko unikalny dla każdego egzemplarza wygląd i nawiązanie do tradycji – ta cecha powoduje również mniejszą przywieralność krojonych produktów.

Rękojeść z ciemnobrązowego drewna Cocobolo o ergonomicznym kształcie zapewnia stabilny chwyt, wyjątkowy komfort pracy i cięcie bez uczucia zmęczenia. Estetyczne odczucia wzbogaca piękny sztyft mozaikowy.

Miyabi Shotoh 6000MCT to wyrafinowane rozwiązanie, które zmieni Twój czas w kuchni w wyjątkowe doświadczenie.

CECHY SZCZEGÓLNE

  • Supertwardy rdzeń ostrza wykonany ze stali proszkowej MicroCarbide MC63, laminowany w dwóch warstwach stali o wyższej elastyczności
  • Ostrze wykuwane a następnie hartowane technologią CRYODUR® zapewniają szczególnie dobrą trwałość, odporność na korozję i optymalną elastyczność ostrza
  • Autentyczny japoński profil ostrza o wyglądzie Tsuchime
  • Symetryczne ostrze z ultraostrą krawędzią Honbazuke zapewnia niesamowitą ostrość
  • Stabilna rękojeść z drewna Cocobolo zapewnia idealną równowagę, wyjątkowy komfort i cięcie bez zmęczenia przy użyciu wszystkich technik

WYMIARY

Długość ostrza: 9 cm 13 cm
Długość uchwytu: 11.5 cm 11 cm
Szerokość ostrza: 0.2 cm 0.2 cm
Szerokość uchwytu: 2 cm 2 cm
Wysokość: 2.8 cm 3 cm
Masa: 0.09 kg 0.09 kg
Przeznaczenie
Noże uniwersalne
Linia
6000MCT
Materiał
MC63
Długość ostrza
9 cm
13 cm
Twardość ostrza
62 - 64 HRC
Uchwyt
Drewniany
Czyszczenie przy użyciu zmywarek
Nie
Gwarancja
30 lat
Produkcja
Miyabi Japan

Produkty powiązane

  • 0
    Nóż do pieczywa Miyabi 6000MCT - 23 cm

    Nóż do pieczywa Miyabi 6000MCT

    Rating
    Cena 1 559,00 zł
  • 0
    Nóż Gyutoh Miyabi 6000MCT - 16 cm

    Nóż Gyutoh Miyabi 6000MCT

    Rating
    Cena 1 279,00 zł
  • 0
    Nóż Santoku Miyabi 6000MCT - 18 cm

    Nóż Santoku Miyabi 6000MCT

    Rating
    Cena 1 559,00 zł
  • 0
    Nóż Sujihiki Miyabi 6000MCT - 24 cm

    Nóż Sujihiki Miyabi 6000MCT

    Rating
    Cena 1 609,00 zł

MIYABI 6000MCT

MIYABI celebruje japońskie rzemiosło dzięki kolekcji 6000MCT. Używając tradycyjnych metod i innowacyjnych technik, połączono przeszłość i teraźniejszość uzyskując wyjątkową kolekcję noży. Mocny rdzeń ze stali proszkowej MicroCarbide MC63 z wykończeniem Tsuchime. Ten wykwintny, ręcznie młotkowany efekt zapobiega przywieraniu krojonych potraw. Każdy nóż posiada ręcznie szlifowane ostrze zakończone prawdziwą krawędzią katany, co jest hołdem złożonym samurajskim mieczom produkowanym w Seki przed wiekami.

ZOBACZ WIĘCEJ PRODUKTÓW

IDEALNA RÓWNOWAGA

Noże serii 6000MCT zawsze leżą wygodnie dłoni i nie powodują zmęczenia podczas pracy, nawet jeśli jest więcej do zrobienia.

WYGLĄD TSUCHIME

Kucie ręczne nadaje ostrzu wyjątkowy wygląd Tsuchime, który uzupełnia japoński profil.

WDZIĘCZNE DREWNO

Nie tylko ostrze, ale i rękojeść przyciąga wzrok, ponieważ szlachetne, ciemne drewno Cobololo umiejętnie dopełnia wysokiej jakości design noża.

Pozostałe produkty z tej serii

[category:460:4:random:desc]
ZWILLING

ZWILLING - Z KLINGENSTADT SOLINGEN NA CAŁY ŚWIAT

ZWILLING od 1731 roku produkuje noże i artykuły kuchenne w Solingen, kolebce światowej sławy producentów mieczy, noży i nożyczek. Dziś ZWILLING jest jedną z najbardziej znanych marek na świecie i potrafi inspirować zarówno profesjonalistów jak i amatorów kuchni. Nowatorskie funkcje, doskonały design i najwyższa jakość charakteryzują wszystkie nasze produkty do kuchni i stołu jadalnego. Daj się zainspirować i odkryj świat ZWILLING!

ZOBACZ WIĘCEJ


MIYABI

MIYABI - Z JAPOŃSKIEJ TWIERDZY NA CAŁY ŚWIAT

Miasto Seki jest japońskim centrum kowalstwa od XIV wieku - każdy, kto produkuje tutaj noże, rozumie ich rzemiosło: tak jak MIYABI, ponieważ niemiecka inżynieria spotyka się tutaj z japońskim rzemiosłem. W 42 dni i 100 krokach powstają noże, które lśnią doskonałą ostrością, precyzyjnym cięciem i długą żywotnością. Ich konstrukcja przypomina tradycyjne miecze samurskie. Daj się porwać do świata japońskich noży!

ZOBACZ WIĘCEJ