

Nóż szefa kuchni z serii ZWILLING TWIN Fin II zasługuje na swoją nazwę. Wyznacza on bowiem standardy w zakresie wzornictwa, wszechstronności i jakości. Nóż szefa kuchni ma ostrze o długości 20 cm i jest nowoczesną interpretacją sztuki nożowej Dalekiego Wschodu. Nowatorski design spotyka się z wielowiekową japońską tradycją noży. Rezultatem jest nóż, który doskonale sprawdza się w szerokiej gamie zadań: siekanie, krojenie w kostkę, skrobanie lub porcjowanie. Profesjonalny nóż kuchenny wykonany jest z wysokiej jakości stali nierdzewnej N60, która charakteryzuje się specjalną mieszanką chromu i węgla. Dzięki temu nóż jest nie tylko odporny na złamanie, elastyczny i odporny na korozję. Ergonomiczny uchwyt szczególnie dobrze leży w dłoni i zachwyca niezwykłą konstrukcją.
Długość ostrza: | 20 cm |
Długość uchwytu: | 13.5 cm |
Szerokość ostrza: | 0.2 cm |
Szerokość uchwytu: | 2.4 cm |
Wysokość: | 5.3 cm |
Masa: | 0.168 kg |
Noże należy czyścić ręcznie letnią wodą, łagodnym detergentem i niepowodującą zarysowań ściereczką lub gąbką. Noże wykonane ze specjalnego stopu stali można myć w zmywarce.
Nawet najlepsze noże tracą z czasem swą ostrość. Ale powtórne naostrzenie ich jest niezwykle łatwe: wystarczy odpowiednie narzędzie i świadomość, jak się nim prawidłowo posługiwać.
Tak, jak zróżnicowane są produkty, tak różnorodny jest wybór noży. Przedstawiamy Państwu przegląd najróżniejszych wariantów noży wraz z ich zastosowaniem.
ZWILLING - Z KLINGENSTADT SOLINGEN NA CAŁY ŚWIAT
ZWILLING od 1731 roku produkuje noże i artykuły kuchenne w Solingen, kolebce światowej sławy producentów mieczy, noży i nożyczek. Dziś ZWILLING jest jedną z najbardziej znanych marek na świecie i potrafi inspirować zarówno profesjonalistów jak i amatorów kuchni. Nowatorskie funkcje, doskonały design i najwyższa jakość charakteryzują wszystkie nasze produkty do kuchni i stołu jadalnego. Daj się zainspirować i odkryj świat ZWILLING!