

Ładowanie...
Ostrza noży z serii 800DP Hibana imponują nie tylko uderzającym wzorem damastu, który pochodzi z 42 warstw stali, ale także twardością rdzenia - ok. 61 HRC. Nóż ostrzony jest tradycyjną metodą Honbazuke po obu stronach ostrza. Tradycyjnie zakrzywiony uchwyt noży Miyabi 800DP Hibana umożliwia niemęczącą pracę wszystkimi technikami cięcia a doskonale wyważone ostrze i rękojeść noża sprawiają, że każda praca jest łatwa dla użytkownika.
Nóż Gyutoh z serii Miyabi 800 DP dzięki cienkiemu, ale stabilnemu ostrzu pozwala uzyskać w pełni kontrolowane i czyste cięcie. Gyutoh oznacza w Japonii nóż do mięs, w Europie Gyutoh jest powszechnie stosowany jako szczególnie ostry nóż szefa kuchni.
Długość ostrza: | 20 cm |
Długość uchwytu: | 13.5 cm |
Szerokość ostrza: | 0.2 cm |
Szerokość uchwytu: | 2.4 cm |
Wysokość: | 5.2 cm |
Masa: | 0.22 kg |
Noże należy czyścić ręcznie letnią wodą, łagodnym detergentem i niepowodującą zarysowań ściereczką lub gąbką. Noże wykonane ze specjalnego stopu stali można myć w zmywarce.
Rzemiosło, które cechuje precyzja i niebanalne poczucie estetyki – japońskie noże to długa tradycja połączona z idealną ostrością i optymalnym wyważeniem.
Tak, jak zróżnicowane są produkty, tak różnorodny jest wybór noży. Przedstawiamy Państwu przegląd najróżniejszych wariantów noży wraz z ich zastosowaniem.
ZWILLING - Z KLINGENSTADT SOLINGEN NA CAŁY ŚWIAT
ZWILLING od 1731 roku produkuje noże i artykuły kuchenne w Solingen, kolebce światowej sławy producentów mieczy, noży i nożyczek. Dziś ZWILLING jest jedną z najbardziej znanych marek na świecie i potrafi inspirować zarówno profesjonalistów jak i amatorów kuchni. Nowatorskie funkcje, doskonały design i najwyższa jakość charakteryzują wszystkie nasze produkty do kuchni i stołu jadalnego. Daj się zainspirować i odkryj świat ZWILLING!
ZOBACZ WIĘCEJMIYABI - Z JAPOŃSKIEJ TWIERDZY NA CAŁY ŚWIAT
Miasto Seki jest japońskim centrum kowalstwa od XIV wieku - każdy, kto produkuje tutaj noże, rozumie ich rzemiosło: tak jak MIYABI, ponieważ niemiecka inżynieria spotyka się tutaj z japońskim rzemiosłem. W 42 dni i 100 krokach powstają noże, które lśnią doskonałą ostrością, precyzyjnym cięciem i długą żywotnością. Ich konstrukcja przypomina tradycyjne miecze samurskie. Daj się porwać do świata japońskich noży!
ZOBACZ WIĘCEJ