Nóż Gyutoh Miyabi 6000MCT - 16 cm
  • Nóż Gyutoh Miyabi 6000MCT - 16 cm
  • Nóż Gyutoh Miyabi 6000MCT - uchwyt
  • Nóż Gyutoh Miyabi 6000MCT - ostrze
Nóż Gyutoh Miyabi 6000MCT - 16 cm
Nóż Gyutoh Miyabi 6000MCT - 16 cm Nóż Gyutoh Miyabi 6000MCT - uchwyt Nóż Gyutoh Miyabi 6000MCT - ostrze

Miyabi 6000MCT Nóż Gyutoh

Rozmiar
34073-161-0
1 199,00 zł
rating (0)
Dostępne na zamówienie Przybliżony czas dostawy: około 14 dni. Zapytaj o dostępność
Nóż Gyutoh Miyabi 6000MCT - 16 cm
Nóż Gyutoh Miyabi 6000MCT
1 199,00 zł

Dlaczego warto kupić nóż Gyutoh Miyabi 6000MCT?

Japoński nóż Gyutoh z serii Miyabi 6000MCT jest idealnym narzędziem szefa kuchni. Posiada gładkie ostrze o długości 16, 20 lub 24 cm, które świetnie poradzi sobie z pokrojeniem ryb i mięsa. Duże warzywa również nie stanowią dla niego problemu.

Ostrze jest wykonane z laminatu stali proszkowej MicroCarbide oraz dwóch warstw stali nierdzewnej o niższej twardości i większej elastyczności. Tak kuta głownia poddawana jest procesowi hartowania i wymrażania (CRYODUR®) w celu osiągnięcia ekstremalnie wysokiego poziomu twardości i utrzymania ostrości. Proces kucia nadaje mu unikalny wzór i wyjątkowość. Nóż zyskuje finalną ostrość dzięki technice ostrzenia Honbazuke.

Ergonomicznie ukształtowana rączka wykonana jest z Cocobolo, czyli ciemnego, gładkiego drewna, które pięknie kontrastuje z ostrzem. Rękojeść ma wygięty kształt, gwarantujący wygodę. Dobrze wyważony uchwyt jest standardem całej serii MIYABI 6000MCT. Dzięki temu balansowi możesz pracować przez dłuższy czas bez uczucia zmęczenia.

Nóż Gyutoh Miyabi 6000MCT to wysokiej jakości japoński nóż, dzięki któremu możesz wykonać wiele prac w kuchni.

CECHY SZCZEGÓLNE

  • Supertwardy rdzeń ostrza wykonany ze stali proszkowej MicroCarbide MC63, laminowany w dwóch warstwach stali o wyższej elastyczności
  • Ostrze wykuwane a następnie hartowane technologią CRYODUR® zapewniają szczególnie dobrą trwałość, odporność na korozję i optymalną elastyczność ostrza
  • Autentyczny japoński profil ostrza o wyglądzie Tsuchime
  • Symetryczne ostrze z ultraostrą krawędzią Honbazuke zapewnia niesamowitą ostrość
  • Stabilna rękojeść z drewna Cocobolo zapewnia idealną równowagę, wyjątkowy komfort i cięcie bez zmęczenia przy użyciu wszystkich technik

WYMIARY

Długość ostrza: 16 cm 20 cm 24 cm
Długość uchwytu: 14 cm 14 cm 14 cm
Szerokość ostrza: 0.2 cm 0.2 cm 0.2 cm
Szerokość uchwytu: 2.5 cm 2.5 cm 2.5 cm
Wysokość: 4.7 cm 5 cm 5.1 cm
Masa: 0.18 kg 0.21 kg 0.23 kg
Przeznaczenie
Noże szefa kuchni
Linia
6000MCT
Materiał
MC63
Długość ostrza
16 cm
20 cm
24 cm
Twardość ostrza
62 - 64 HRC
Uchwyt
Drewniany
Czyszczenie przy użyciu zmywarek
Nie
Gwarancja
30 lat
Producent
ZWILLING J.A. HENCKELS Japan Ltd.
4064 Hidase
Seki, Japonia

Produkty powiązane

  • 3
    Nóż do pieczywa Miyabi 6000MCT - 23 cm

    Nóż do pieczywa Miyabi 6000MCT

    Rating
    Cena 1 499,00 zł
  • 0
    Nóż Santoku Miyabi 6000MCT - 18 cm

    Nóż Santoku Miyabi 6000MCT

    Rating
    Cena 1 499,00 zł
  • 2
    Nóż Shotoh Miyabi 6000MCT - 9 cm

    Nóż Shotoh Miyabi 6000MCT

    Rating
    Cena 899,00 zł
  • 3
    Nóż Sujihiki Miyabi 6000MCT - 24 cm

    Nóż Sujihiki Miyabi 6000MCT

    Rating
    Cena 1 599,00 zł

MIYABI 6000MCT

MIYABI celebruje japońskie rzemiosło dzięki kolekcji 6000MCT. Używając tradycyjnych metod i innowacyjnych technik, połączono przeszłość i teraźniejszość uzyskując wyjątkową kolekcję noży. Mocny rdzeń ze stali proszkowej MicroCarbide MC63 z wykończeniem Tsuchime. Ten wykwintny, ręcznie młotkowany efekt zapobiega przywieraniu krojonych potraw. Każdy nóż posiada ręcznie szlifowane ostrze zakończone prawdziwą krawędzią katany, co jest hołdem złożonym samurajskim mieczom produkowanym w Seki przed wiekami.

ZOBACZ WIĘCEJ PRODUKTÓW

IDEALNA RÓWNOWAGA

Noże serii 6000MCT zawsze leżą wygodnie dłoni i nie powodują zmęczenia podczas pracy, nawet jeśli jest więcej do zrobienia.

WYGLĄD TSUCHIME

Kucie ręczne nadaje ostrzu wyjątkowy wygląd Tsuchime, który uzupełnia japoński profil.

WDZIĘCZNE DREWNO

Nie tylko ostrze, ale i rękojeść przyciąga wzrok, ponieważ szlachetne, ciemne drewno Cobololo umiejętnie dopełnia wysokiej jakości design noża.

Pozostałe produkty z tej serii

[category:460:4:random:desc]
ZWILLING

ZWILLING - Z KLINGENSTADT SOLINGEN NA CAŁY ŚWIAT

ZWILLING od 1731 roku produkuje noże i artykuły kuchenne w Solingen, kolebce światowej sławy producentów mieczy, noży i nożyczek. Dziś ZWILLING jest jedną z najbardziej znanych marek na świecie i potrafi inspirować zarówno profesjonalistów jak i amatorów kuchni. Nowatorskie funkcje, doskonały design i najwyższa jakość charakteryzują wszystkie nasze produkty do kuchni i stołu jadalnego. Daj się zainspirować i odkryj świat ZWILLING!

ZOBACZ WIĘCEJ


MIYABI

MIYABI - Z JAPOŃSKIEJ TWIERDZY NA CAŁY ŚWIAT

Miasto Seki jest japońskim centrum kowalstwa od XIV wieku - każdy, kto produkuje tutaj noże, rozumie ich rzemiosło: tak jak MIYABI, ponieważ niemiecka inżynieria spotyka się tutaj z japońskim rzemiosłem. W 42 dni i 100 krokach powstają noże, które lśnią doskonałą ostrością, precyzyjnym cięciem i długą żywotnością. Ich konstrukcja przypomina tradycyjne miecze samurskie. Daj się porwać do świata japońskich noży!

ZOBACZ WIĘCEJ