Nóż Gyutoh Miyabi 6000MCT - 16 cm
  • Nóż Gyutoh Miyabi 6000MCT - 16 cm
  • Nóż Gyutoh Miyabi 6000MCT - uchwyt
  • Nóż Gyutoh Miyabi 6000MCT - ostrze
Nóż Gyutoh Miyabi 6000MCT - 16 cm
Nóż Gyutoh Miyabi 6000MCT - 16 cm Nóż Gyutoh Miyabi 6000MCT - uchwyt Nóż Gyutoh Miyabi 6000MCT - ostrze

Miyabi 6000MCT Nóż Gyutoh Miyabi 6000MCT

Rozmiar
34073-161-0
999,00 zł Brutto
rating (0)
Ostatnie sztuki w magazynie Wysyłka w ciągu 1-2 dni
Nóż Gyutoh Miyabi 6000MCT - 16 cm
Nóż Gyutoh Miyabi 6000MCT
999,00 zł

Dlaczego warto kupić nóż Gyutoh Miyabi 6000MCT?

Japoński nóż Gyutoh z serii Miyabi 6000MCT jest idealnym narzędziem szefa kuchni. Posiada gładkie ostrze o długości 16, 20 lub 24 cm, które idealnie poradzi sobie z pokrojeniem ryb i mięsa. Duże warzywa również nie stanowią dla niego problemu.

Ostrze jest wykonane ze stali proszkowej MicroCarbide, a następnie poddawane procesowi hartowania lodem (CRYODUR®) w celu osiągnięcia ekstremalnie wysokiego poziomu twardości i ostrości. Stal ta jest ręcznie kuta, co nadaje ostrzu wspaniały tradycyjny japoński wygląd. Nóż zyskuje finalną ostrość dzięki technice ostrzenia Honbazuke.

Ergonomicznie ukształtowana rączka wykonana jest z kokobolo, czyli ciemnego, gładkiego drewna, które pięknie kontrastuje z ostrzem. Rękojeść ma wygięty kształt, umożliwiający łatwe cięcie. Uchwyt jest dobrze wyważonym standardem dla serii MIYABI 6000MCT. Dzięki temu balansowi możesz pracować przez dłuższy czas bez uczucia zmęczenia.

Nóż Gyutoh Miyabi 6000MCT to wysokiej jakości japoński nóż, dzięki któremu możesz wykonać wiele prac w kuchni.

CECHY SZCZEGÓLNE

  • Rdzeń ostrza wykonany ze stali MicroCarbide MC63
  • Ostrze hartowane technologią CRYODUR® zapewniają szczególnie dobrą trwałość, odporność na korozję i optymalną elastyczność ostrza
  • Autentyczny japoński profil ostrza o wyglądzie Tsuchime
  • Symetryczne ostrze z ultra ostrą krawędzią Honbazuke zapewnia niesamowitą ostrość
  • Stabilna rękojeść z drewna pakka zapewnia idealną równowagę, wyjątkowy komfort i cięcie bez zmęczenia przy użyciu wszystkich technik cięcia

WYMIARY

Długość ostrza: 16 cm 20 cm 24 cm
Długość uchwytu: 14.2 cm 14.1 cm 14.2 cm
Szerokość uchwytu: 2.4 cm 2.5 cm 2.5 cm
Wysokość: 4.7 cm 4.8 cm 5.1 cm
Masa: 0.18 kg 0.21 kg 0.23 kg
Przeznaczenie
Noże szefa kuchni
Linia
6000MCT
Materiał
MC63
Długość ostrza
16 cm
20 cm
24 cm
Twardość ostrza
62 - 64 HRC
Uchwyt
Drewniany
Gwarancja
30 lat
Produkcja
Miyabi Japan
Nóż do pieczywa Miyabi 6000MCT - 23 cm

Nóż do pieczywa Miyabi 6000MCT

Rating
Cena 1 199,00 zł
Nóż Santoku Miyabi 6000MCT - 18 cm

Nóż Santoku Miyabi 6000MCT

Rating
Cena 1 199,00 zł
Nóż Shotoh Miyabi 6000MCT - 9 cm

Nóż Shotoh Miyabi 6000MCT

Rating
Cena 749,00 zł
Nóż Sujihiki Miyabi 6000MCT - 24 cm

Nóż Sujihiki Miyabi 6000MCT

Rating
Cena 1 199,00 zł

IDEALNA RÓWNOWAGA

Noże serii 6000MCT zawsze leżą wygodnie dłoni i nie powodują zmęczenia podczas pracy, nawet jeśli jest więcej do zrobienia.

WYGLĄD TSUCHIME

Kucie ręczne nadaje ostrzu wyjątkowy wygląd Tsuchime, który uzupełnia japoński profil.

WDZIĘCZNE DREWNO

Nie tylko ostrze, ale i rękojeść przyciąga wzrok, ponieważ szlachetne, ciemne drewno Pakka umiejętnie dopełnia wysokiej jakości design noża.

MIYABI

MIYABI - Z JAPOŃSKIEJ TWIERDZY NA CAŁY ŚWIAT

Miasto Seki jest japońskim centrum kowalstwa od XIV wieku - każdy, kto produkuje tutaj noże, rozumie ich rzemiosło: tak jak MIYABI, ponieważ niemiecka inżynieria spotyka się tutaj z japońskim rzemiosłem. W 42 dni i 100 krokach powstają noże, które lśnią doskonałą ostrością, precyzyjnym cięciem i długą żywotnością. Ich konstrukcja przypomina tradycyjne miecze samurskie. Daj się porwać do świata japońskich noży!