

Ładowanie...
Nóż GYUTOH o autentycznym, japońskim profilu ostrza łączy w sobie najwyższą funkcjonalność z estetycznym wzornictwem i dalekowschodnią elegancją. Zgrabny nóż o ostrzu długości 16, 20 lub 24 cm wyróżnia się nie tylko pięknym designem. Również precyzja tego niezwykle ostrego noża linii 5000FCD spełnia najwyższe wymagania.
Rdzeń ostrza noża GYUTOH zakuto w 48 warstwach stali. Rdzeń wykonany został ze stali FC61 – to materiał najwyższej jakości osiągający twardość około 61 HRC. Dla osiągnięcia optymalnego stopnia twardości każde ostrze FRIODUR jest podwójnie wymrażane w procesie hartowania. Dzięki temu zapewnia ono doskonałą jakość i wyróżnia się niespotykanymi właściwościami tnącymi oraz antykorozyjnymi. Obustronny szlif Honbazuke nadaje ostrzu imponującą ostrość porównywalną z ostrością brzytwy.
Ten najwyższej jakości nóż posiada perfekcyjnie prezentującą się klingę o unikalnym wzorze stali warstwowej osadzoną w czarną rękojeść z drewna Pakka wyprofilowaną na kształt litery D. Elegancka całość umożliwia optymalne wyważenie, kontrolę i pozbawione wysiłku cięcie bez względu na stosowaną technikę. Stalowa, dekoracyjna głowica z logo i towarzyszący jej czerwony pierścień nadaje mu niepowtarzalny wygląd. Z nożem Gyutoh bez cienia zmęczenia przygotują Państwo wiele przepysznych potraw, podczas których zachwycą się Państwo niesamowitą wygodą, ostrością i precyzją cięcia.
Długość ostrza: | 16 cm | 20 cm | 24 cm |
Długość uchwytu: | 13.3 cm | 13.7 cm | 13.7 cm |
Szerokość ostrza: | 0.2 cm | 0.2 cm | 0.2 cm |
Szerokość uchwytu: | 1.8 cm | 2.5 cm | 2.5 cm |
Wysokość: | 4.6 cm | 5.1 cm | 5.1 cm |
Masa: | 0.18 kg | 0.2 kg | 0.22 kg |
Noże należy czyścić ręcznie letnią wodą, łagodnym detergentem i niepowodującą zarysowań ściereczką lub gąbką. Noże wykonane ze specjalnego stopu stali można myć w zmywarce.
Rzemiosło, które cechuje precyzja i niebanalne poczucie estetyki – japońskie noże to długa tradycja połączona z idealną ostrością i optymalnym wyważeniem.
Tak, jak zróżnicowane są produkty, tak różnorodny jest wybór noży. Przedstawiamy Państwu przegląd najróżniejszych wariantów noży wraz z ich zastosowaniem.
ZWILLING - Z KLINGENSTADT SOLINGEN NA CAŁY ŚWIAT
ZWILLING od 1731 roku produkuje noże i artykuły kuchenne w Solingen, kolebce światowej sławy producentów mieczy, noży i nożyczek. Dziś ZWILLING jest jedną z najbardziej znanych marek na świecie i potrafi inspirować zarówno profesjonalistów jak i amatorów kuchni. Nowatorskie funkcje, doskonały design i najwyższa jakość charakteryzują wszystkie nasze produkty do kuchni i stołu jadalnego. Daj się zainspirować i odkryj świat ZWILLING!
ZOBACZ WIĘCEJMIYABI - Z JAPOŃSKIEJ TWIERDZY NA CAŁY ŚWIAT
Miasto Seki jest japońskim centrum kowalstwa od XIV wieku - każdy, kto produkuje tutaj noże, rozumie ich rzemiosło: tak jak MIYABI, ponieważ niemiecka inżynieria spotyka się tutaj z japońskim rzemiosłem. W 42 dni i 100 krokach powstają noże, które lśnią doskonałą ostrością, precyzyjnym cięciem i długą żywotnością. Ich konstrukcja przypomina tradycyjne miecze samurskie. Daj się porwać do świata japońskich noży!
ZOBACZ WIĘCEJ