

Japoński, kompaktowy nóż szefa kuchni pochodzący z serii ZWILLING Takumi to idealny wybór dla każdego, kto szuka najwyższej jakości noża w poręcznej, kieszonkowej wersji. Zachwyca zarówno doskonałą jakością, ale też niepowtarzalnym wyglądem. Seria noży ZWILLING Takumi to wejście na kolejny poziom nożowniczego mistrzostwa. Poziom łączący w sobie dwie doskonałości: japońskie rzemiosło i niemiecką inżynierię. Z ich połączenia powstał kompaktowy nóż szefa kuchni z ostrzem o długości 14 cm.
Ostrze tego wyjątkowego noża składa się z aż 100 warstw najwyższej jakości stali oraz rdzenia wykonanego ze stopu FC63. Niezwykle cienki szlif Honbazuke umożliwia precyzyjne, czyste cięcie zarówno na desce do krojenia jak i podczas oczyszczania warzyw czy owoców.
Japoński, kompaktowy nóż szefa kuchni ZWILLING Takumi charakteryzuje się niebywałą twardością na poziomie 63 HRC. Jego zaokrąglone ostrze z damasceńskim, unikatowym wzorem oraz wykonany z Micarty uchwyt wspólnie tworzą kompaktowe arcydzieło kulinarnego świata.
Nóż dostępny w rozmiarze 14 cm.
Nowy wymiar, możliwy dzięki naszej nowej stali premium. Firma ZWILLING opracowała ją i zastosowała po raz pierwszy w nowej serii noży TAKUMI. 100 warstw w stylu Damasceńskim otacza rdzeń FC 63 i zapewnia wyjątkową twardość i zachowanie ostrości krawędzi wszystkich noży z tej serii. Japońskie noże i ZWILLING stają się TAKUMI - połączeniem tradycji i nowego rozdziału w historii sukcesu.
ZOBACZ WIĘCEJ PRODUKTÓWCzęsto można go zobaczyć na nożach japońskich i zawsze wywołuje poruszenie: wzór damasceński. Piękny, a zarazem nieco mistyczny rysunek, który jest jak odcisk palca noża. Żaden wzór nie jest taki sam, co sprawia, że Twój nóż TAKUMI jest czymś wyjątkowym.
Wysokiej jakości nóże premium z serii TAKUMI wykonane są z naszej nowej stali premium, która sprawia, że nóż jest wyjątkowo twardy, a szlif Honbazuke umożliwia nawet najdrobniejsze cięcia. Nóż, na którym możesz polegać!
Seria noży ZWILLING Takumi nie tylko brzmi po japońsku, ale w rzeczywistości jest produkowana w Japonii. W tym zestawie japońskie rzemiosło spotyka się z niemiecką inżynierią. Rezultatem są noże z ultratwardymi ostrzami z ręcznie szlifowanym szlifem Honbazuke.
Noże należy czyścić ręcznie letnią wodą, łagodnym detergentem i niepowodującą zarysowań ściereczką lub gąbką. Noże wykonane ze specjalnego stopu stali można myć w zmywarce.
Rzemiosło, które cechuje precyzja i niebanalne poczucie estetyki – japońskie noże to długa tradycja połączona z idealną ostrością i optymalnym wyważeniem.
Tak, jak zróżnicowane są produkty, tak różnorodny jest wybór noży. Przedstawiamy Państwu przegląd najróżniejszych wariantów noży wraz z ich zastosowaniem.
ZWILLING - Z KLINGENSTADT SOLINGEN NA CAŁY ŚWIAT
ZWILLING od 1731 roku produkuje noże i artykuły kuchenne w Solingen, kolebce światowej sławy producentów mieczy, noży i nożyczek. Dziś ZWILLING jest jedną z najbardziej znanych marek na świecie i potrafi inspirować zarówno profesjonalistów jak i amatorów kuchni. Nowatorskie funkcje, doskonały design i najwyższa jakość charakteryzują wszystkie nasze produkty do kuchni i stołu jadalnego. Daj się zainspirować i odkryj świat ZWILLING!