

„Kanren” znaczy „połączenie”, a seria japońskich noży ZWILLING Kanren jest tego fizycznym odzwierciedleniem. Magiczny, japoński kunszt i niemiecka inżynieria tworzą duet, dzięki któremu wszystkie noże z tej linii zachwycają zarówno pod względem funkcjonalnym, jak i wizualnym. Charakterystyczny dla ZWILLING, wykonany z Micarty, potrójnie nitowany uchwyt z laserowo grawerowanym logo marki nie tylko fantastycznie się prezentuje, ale przede wszystkim wygodnie leży w dłoni.
Kompaktowy nóż szefa kuchni ZWILLING Kanren nie odbiega jakością od pozostałych przedstawicieli. Poza rękojeścią zachwyca optymalnym, szlifowanym metodą Honbazuke ostrzem o długości 14 centymetrów z 48-warstwowej, nierdzewnej stali drobnowęglikowej FC61. Damasceński wzór klingi sprawia, że każdy ruch narzędzia staje się wyjątkowy. Bez względu na to, czy akurat chcesz pokroić mięso, posiekać zioła czy poszatkować warzywa – ten wielozadaniowy bohater to absolutny must-have każdego miłośnika kulinariów.
Długość ostrza: | 14 cm |
Długość uchwytu: | 12 cm |
Szerokość: | 2 cm |
Masa: | 0.135 kg |
Noże należy czyścić ręcznie letnią wodą, łagodnym detergentem i niepowodującą zarysowań ściereczką lub gąbką. Noże wykonane ze specjalnego stopu stali można myć w zmywarce.
Rzemiosło, które cechuje precyzja i niebanalne poczucie estetyki – japońskie noże to długa tradycja połączona z idealną ostrością i optymalnym wyważeniem.
Tak, jak zróżnicowane są produkty, tak różnorodny jest wybór noży. Przedstawiamy Państwu przegląd najróżniejszych wariantów noży wraz z ich zastosowaniem.
ZWILLING - Z KLINGENSTADT SOLINGEN NA CAŁY ŚWIAT
ZWILLING od 1731 roku produkuje noże i artykuły kuchenne w Solingen, kolebce światowej sławy producentów mieczy, noży i nożyczek. Dziś ZWILLING jest jedną z najbardziej znanych marek na świecie i potrafi inspirować zarówno profesjonalistów jak i amatorów kuchni. Nowatorskie funkcje, doskonały design i najwyższa jakość charakteryzują wszystkie nasze produkty do kuchni i stołu jadalnego. Daj się zainspirować i odkryj świat ZWILLING!