

Ładowanie...
Kompaktowy nóż szefa kuchni z ostrzem o długości 14 cm i specjalną ząbkowaną krawędzią to najlepszy nóż dla tych, którzy stawiają szczególnie na praktyczność. Nadaje się on do krojenia i dzielenia mięsa, ryb, warzyw i ziół. Nie straszne mu również chleb lub bułki - podobnie jak pomidory, których skórkę bez wysiłku przecina falistymi zębami noża. Jeśli więc lubisz przygotowywać dania z wielu różnych składników, szczególnie docenisz uniwersalne możliwości zastosowania tego noża szefa kuchni z serii ZWILLING Gourmet.
W serii noży Gourmet firma ZWILLING wykorzystuje specjalną stal, która charakteryzuje się optymalnym stosunkiem chromu do węgla. Ostrza wykonane są z tej wysokiej jakości stali, a następnie utwardzane lodem w procesie FRIODUR. Ta obróbka sprawia, że ostrza są wyjątkowo ostre i elastyczne. Utwardzanie w lodzie chroni je jednocześnie przed rdzą. Kompaktowy nóż szefa kuchni z serii ZWILLING Gourmet o długości ostrza 14 cm wyposażony jest w rękojeść wykonaną z wysokiej jakości tworzywa sztucznego, która jest połączona z ostrzem trzema nitami. Posiada ergonomiczny kształt i sprawia, że ostrze jest lekkie i poręczne. Dzięki temu nóż wygodnie leży w dłoni podczas pracy i nadaje się również do dłuższego użytkowania.
Ten lekki, a jednocześnie bardzo wytrzymały nóż szefa kuchni wykonany ze specjalnej stali ZWILLING oferuje idealne warunki do kreatywnej pracy w kuchni i wielokrotnego wypróbowywania nowych przepisów z wieloma różnymi składnikami.
Długość ostrza: | 14 cm |
Długość uchwytu: | 10 cm |
Szerokość ostrza: | 0.2 cm |
Szerokość uchwytu: | 1.3 cm |
Wysokość: | 3.3 cm |
Masa: | 0.07 kg |
Noże ZWILLING Gourmet to noże najwyższej jakości „Made in Germany”, dzięki czemu na wiele lat zagoszczą w Twoim gospodarstwie domowym Wykonane w Solingen ostrza są jednocześnie stabilne i elastyczne, kute z odpornej na korozję wyjątkowej stali, specjalnie hartowanej w celu utrzymania ostrych krawędzi i najlepszych właściwości. Ergonomiczne uchwyty z tworzywa sztucznego z trzema nitami z laserowo wykonanym logo ZWILLING na środkowym nicie zapewniają bezpieczne i niemęczące uzytkowanie.
ZOBACZ WIĘCEJ PRODUKTÓWBardzo ostre ostrza noży wykonane z nierdzewnej, hartowanej specjalnej stali są szczególnie wytrzymałe.
Dobrze leżą w dłoni, nawet gdy trzeba kroić duże ilości warzyw, siekać duże ilości ziół lub przygotować sałatkę dla wielu osób.
Wyprodukowane w jakości ZWILLING: noże serii Gourmet wykonane są ze specjalnej stali, gwarantując stabilną pracę i odporność na korozję.
Noże należy czyścić ręcznie letnią wodą, łagodnym detergentem i niepowodującą zarysowań ściereczką lub gąbką. Noże wykonane ze specjalnego stopu stali można myć w zmywarce.
Nawet najlepsze noże tracą z czasem swą ostrość. Ale powtórne naostrzenie ich jest niezwykle łatwe: wystarczy odpowiednie narzędzie i świadomość, jak się nim prawidłowo posługiwać.
Tak, jak zróżnicowane są produkty, tak różnorodny jest wybór noży. Przedstawiamy Państwu przegląd najróżniejszych wariantów noży wraz z ich zastosowaniem.
ZWILLING - Z KLINGENSTADT SOLINGEN NA CAŁY ŚWIAT
ZWILLING od 1731 roku produkuje noże i artykuły kuchenne w Solingen, kolebce światowej sławy producentów mieczy, noży i nożyczek. Dziś ZWILLING jest jedną z najbardziej znanych marek na świecie i potrafi inspirować zarówno profesjonalistów jak i amatorów kuchni. Nowatorskie funkcje, doskonały design i najwyższa jakość charakteryzują wszystkie nasze produkty do kuchni i stołu jadalnego. Daj się zainspirować i odkryj świat ZWILLING!
ZOBACZ WIĘCEJ