Nóż Nakiri Miyabi 5000FCD
  • Nóż Nakiri Miyabi 5000FCD
Nóż Nakiri Miyabi 5000FCD

Miyabi 5000FCD Nóż Nakiri

Rozmiar
34685-171-0
1 249,00 zł
rating (0)
Ostatnie sztuki w magazynie Wysyłka w ciągu 1-2 dni
Nóż Nakiri Miyabi 5000FCD
Nóż Nakiri Miyabi 5000FCD
1 249,00 zł

Dlaczego warto kupić nóż Nakiri Miyabi 5000FCD?

Nóż Nakiri MIYABI z serii 5000FCD sprawia, że ​​nawet proste zadania kuchenne, takie jak obieranie i krojenie owoców i warzyw są doświadczeniem optycznym. Ostrze o długości 17 cm, którego rdzeń został wykonany z twardej stali FC61, pokryte jest 48 warstwami stali nierdzewnej. Dzięki temu ostrze ma unikalny wzór. W ramach procesu produkcyjnego ostrze FRIODUR® zostało również udoskonalone w specjalnym procesie hartowania z dwukrotnym wymrażaniem. Dzięki temu jest wyjątkowo odporne na korozję i trwałe.

Jednocześnie ostrze jest wyjątkowo cienkie - dlatego idealnie nadaje się na przykład do cięcia drobnych plasterków ogórka lub pomidorów. Ten japoński nóż do warzyw łączy niesamowitą ostrość z estetycznym wzornictwem i dalekowschodnią elegancją. Nóż, który szczególnie zachwyci kolekcjonerów, ponieważ wzór warstwowy ostrza jest unikalny - nie ma dwóch takich samych noży.

CECHY SZCZEGÓLNE

  • Rdzeń ostrza wykonany ze stali FC61 zakuty w 48 warstwach stali nierdzewnych
  • Unikalny dla każdego ostrza wzór damastu
  • FRIODUR podwójny proces hartowania i wymrażania klingi - trwała i odporna na korozję klinga
  • Stabilny uchwyt z drewna Pakka w kształcie litery D dla niespotykanego balansu, optymalnej kontroli i cięcia bez wysiłku
  • Elegancki wygląd czarnego drewna i najwyższej jakości stali nierdzewnej

WYMIARY

Długość ostrza: 17 cm
Długość uchwytu: 15.5 cm
Szerokość ostrza: 0.2 cm
Szerokość uchwytu: 2.5 cm
Wysokość: 5.2 cm
Masa: 0.21 kg
Przeznaczenie
Do szatkowania i siekania
Linia
5000FCD
Materiał
FC61
Długość ostrza
17 cm
Twardość ostrza
60 - 62 HRC
Uchwyt
Drewniany
Czyszczenie przy użyciu zmywarek
Nie
Gwarancja
30 lat
Produkcja
Miyabi Japan
ZWILLING

ZWILLING - Z KLINGENSTADT SOLINGEN NA CAŁY ŚWIAT

ZWILLING od 1731 roku produkuje noże i artykuły kuchenne w Solingen, kolebce światowej sławy producentów mieczy, noży i nożyczek. Dziś ZWILLING jest jedną z najbardziej znanych marek na świecie i potrafi inspirować zarówno profesjonalistów jak i amatorów kuchni. Nowatorskie funkcje, doskonały design i najwyższa jakość charakteryzują wszystkie nasze produkty do kuchni i stołu jadalnego. Daj się zainspirować i odkryj świat ZWILLING!

ZOBACZ WIĘCEJ


MIYABI

MIYABI - Z JAPOŃSKIEJ TWIERDZY NA CAŁY ŚWIAT

Miasto Seki jest japońskim centrum kowalstwa od XIV wieku - każdy, kto produkuje tutaj noże, rozumie ich rzemiosło: tak jak MIYABI, ponieważ niemiecka inżynieria spotyka się tutaj z japońskim rzemiosłem. W 42 dni i 100 krokach powstają noże, które lśnią doskonałą ostrością, precyzyjnym cięciem i długą żywotnością. Ich konstrukcja przypomina tradycyjne miecze samurskie. Daj się porwać do świata japońskich noży!

ZOBACZ WIĘCEJ