

Z niezwykle ostrym nożem do steków ZWILLING® Gourmet, o ponadczasowym, pięknym kształcie, bez wysiłku pokroją Państwo nawet najbardziej uparty stek. Umożliwia mu to ostrze, wykonane z wyjątkowej stali ZWILLING® Sonderschmelze. Jest to więc perfekcyjne rozwiązanie dla lubiących krwiste kąski smakoszy czy wielbicieli grilla.
Firma ZWILLING®, do produkcji swojej serii Gourmet, stosuje szczególny rodzaj stali, będący optymalnym połączeniem węgla oraz chromu. Dodatkowo obrabiana jest ona za pomocą technologii FRIODUR®, polegającej na hartowaniu lodem, co gwarantuje doskonałe właściwości tnące i antykorozyjne. Ostrza tej serii mają długość 12 cm i odznaczają się bardzo wysoką jakością oraz długowiecznością.
Również wygląd i konstrukcja uchwytu noża do steków jest dokładnie przemyślana. Wykonany został z eleganckiego, czarnego tworzywa sztucznego, zdobionego trzema charakterystycznymi nitami. Na jednym z nich, środkowym, widoczne jest logo firmowe. Pomimo swojej ogromne trwałości zarówno uchwyt jak i ostrze odznaczają się niesamowitą lekkością. Nóż więc nie tylko doskonale obrobi mięso, ale i zrobi niesamowite wrażenie na gościach.
Długość ostrza: | 12 cm |
Długość uchwytu: | 11 cm |
Szerokość uchwytu: | 1.2 cm |
Wysokość: | 2 cm |
Masa: | 0.05 kg |
Dzięki serii ZWILLING Gourmet noże najwyższej jakości „Made in Germany” wprowadzą się do Twojego gospodarstwa domowego. Wykonane w Solingen ostrza są jednocześnie stabilne i elastyczne, kute z odpornej na korozję wyjątkowej stali, specjalnie hartowanej w celu utrzymania ostrych krawędzi i najlepszych właściwości. Ergonomiczne uchwyty z tworzywa sztucznego z trzema nitami z laserowo wykonanym logo ZWILLING na środkowym nicie zapewniają bezpieczne i niemęczące uzytkowanie.
ZOBACZ WIĘCEJ PRODUKTÓWBardzo ostre ostrza noży wykonane z nierdzewnej, hartowanej specjalnej stali są szczególnie wytrzymałe.
Dobrze leżą w dłoni, nawet gdy trzeba kroić duże ilości warzyw, siekać duże ilości ziół lub przygotować sałatkę dla wielu osób.
Wyprodukowane w jakości ZWILLING: noże serii Gourmet wykonane są ze specjalnej stali jest wyjątkowo stabilne i odporne na korozję.
Noże należy czyścić ręcznie letnią wodą, łagodnym detergentem i niepowodującą zarysowań ściereczką lub gąbką. Noże wykonane ze specjalnego stopu stali można myć w zmywarce.
Nawet najlepsze noże tracą z czasem swą ostrość. Ale powtórne naostrzenie ich jest niezwykle łatwe: wystarczy odpowiednie narzędzie i świadomość, jak się nim prawidłowo posługiwać.
Tak, jak zróżnicowane są produkty, tak różnorodny jest wybór noży. Przedstawiamy Państwu przegląd najróżniejszych wariantów noży wraz z ich zastosowaniem.
ZWILLING - Z KLINGENSTADT SOLINGEN NA CAŁY ŚWIAT
ZWILLING od 1731 roku produkuje noże i artykuły kuchenne w Solingen, kolebce światowej sławy producentów mieczy, noży i nożyczek. Dziś ZWILLING jest jedną z najbardziej znanych marek na świecie i potrafi inspirować zarówno profesjonalistów jak i amatorów kuchni. Nowatorskie funkcje, doskonały design i najwyższa jakość charakteryzują wszystkie nasze produkty do kuchni i stołu jadalnego. Daj się zainspirować i odkryj świat ZWILLING!