Nóż do filetowania Zwilling Diplôme - 18 cm
  • Nóż do filetowania Zwilling Diplôme - 18 cm
Nóż do filetowania Zwilling Diplôme - 18 cm

Zwilling Diplôme Nóż do filetowania Zwilling Diplôme

Rozmiar
54203-181-0
689,00 zł Brutto
rating (0)
Dostępne Wysyłka w ciągu 1-2 dni
Nóż do filetowania Zwilling Diplôme - 18 cm
Nóż do filetowania Zwilling Diplôme
689,00 zł

Dzięki nożowi do filetowania z serii ZWILLING Diplôme możesz kroić i filetować mięso i ryby jak profesjonalista. Dzieje się tak, ponieważ powstał we współpracy z najwyższej klasy kucharzami ze szkoły kulinarnej „Le Cordon Bleu”. Charakteryzuje się szczególnie dobrą obsługą i składa się z materiałów, które nadają się również do stałego użytkowania. Ostrze noża do filetowania ZWILLING ma długość 18 cm. Składa się ze szczególnie twardej stali FC61, dzięki czemu zachowuje swoją ostrość przez bardzo długi czas. Jest klasycznie mocowany do rękojeści trzema nitami. Połączenie to jest płynne, dzięki czemu nóż jest nie tylko praktyczny w użyciu, ale także bardzo higieniczny i nie wymaga konserwacji. Rękojeść wykonana jest z wysokiej jakości tworzywa sztucznego a jej ergonomiczny kształt umożliwia pracę przez długi czas. Dzięki smukłemu, elastycznemu ostrzu noża do filetowania ZWILLING przygotowanie mięsa i ryb jest bardzo proste. Teraz filetowanie łososia w cienkie plasterki nie jest już wielkim wyczynem. Nóż do filetowania z serii ZWILLING Diplôme ułatwia kreatywność i zaskakiwanie rodziny lub przyjaciół pysznymi nowymi daniami.

CECHY SZCZEGÓLNE

  • Ostrze wykonane z profesjonalnej stali specjalnej FC61 o twardości ok. 61 HRC
  • Autentyczny japoński profil ostrza
  • Dwustronnie szlifowane ostrze z ultraostrą krawędzią tnącą Honbazuke zapewnia szczególną ostrość
  • Ergonomicznie zaprojektowana rękojeść z tworzywa sztucznego z trzema nitami, zapewniająca niemęczącą i bezpieczną pracę nożem
  • Symetryczna krawędź tnąca do użytku prawo- i leworęcznego
  • Krawędź szlifowana techniką Honbazuke zapewnia wyjątkową ostrość
  • Wyprodukowano w Seki, Japonia

WYMIARY

Długość ostrza: 18 cm
Długość uchwytu: 11.8 cm
Szerokość ostrza: 0.1 cm
Szerokość uchwytu: 1.9 cm
Wysokość: 2.7 cm
Masa: 0.1 kg
Przeznaczenie
Do krojenia i filetowania
Linia
Diplôme
Materiał
FC61
Długość ostrza
18 cm
Twardość ostrza
59 - 61 HRC
Uchwyt
Z tworzywa sztucznego
Gwarancja
30 lat
Produkcja
Zwilling J.A. Henckels AG Germany
ZWILLING

ZWILLING - Z KLINGENSTADT SOLINGEN NA CAŁY ŚWIAT

ZWILLING od 1731 roku produkuje noże i artykuły kuchenne w Solingen, kolebce światowej sławy producentów mieczy, noży i nożyczek. Dziś ZWILLING jest jedną z najbardziej znanych marek na świecie i potrafi inspirować zarówno profesjonalistów jak i amatorów kuchni. Nowatorskie funkcje, doskonały design i najwyższa jakość charakteryzują wszystkie nasze produkty do kuchni i stołu jadalnego. Daj się zainspirować i odkryj świat ZWILLING!