Ładowanie...
Japoński nóż Kudamono z serii Miyabi 7000D to przydatny, wysokiej jakości dodatek do Twojej kuchni, który wygrywa z innymi nożami zarówno pod względem jakości, jak i zakresu zastosowań.
Ostrze, z wyjątkowo ostrym wykończeniem dzięki szlifowaniu Honbazuke, jest specjalnie przeznaczone do skutecznego i dokładnego czyszczenia oraz siekania różnych rodzajów owoców i warzyw.
Autentyczny japoński profil ostrza w połączeniu z japońskim kształtem D rękojeści to zwycięska kombinacja. Rezultatem jest uniwersalny nóż do warzyw, który zawsze dobrze leży w dłoni i przydaje się podczas wszystkich tradycyjnych prac związanych z cięciem. Dobrze wyważony uchwyt zapobiega również zmęczeniu podczas używania.
Wytrzymała wieloskładnikowa stal rdzenia, składająca się z kobaltu, molibdenu i wanadu otoczona 64 warstwami stali nierdzewnej, pomaga ostrzu noża osiągnąć twardość około 60 w skali Rockwella.
Dzięki wszechstronnemu Kudamono nie tylko możesz wyposażyć swoją kuchnię w wysokiej jakości ostrze, ale możesz cieszyć się najwyższym komfortem podczas krojenia lub czyszczenia owoców lub warzyw.
CECHY SZCZEGÓLNE
- Rdzeń ostrza ze stali CMV60 laminowany w procesie kucia w 64 warstwach stali nierdzewnych gwarantuje twardość i wytrzymałość
- Unikalny wzór damastu
- Ostrza hartowane technologią CRYODUR® zapewniają szczególnie dobrą trwałość, odporność na korozję i optymalną elastyczność
- Tradycyjny kształt uchwytu w kształcie litery "D" z unikalnym wzornictwem zapewniającym idealną równowagę i niestrudzone cięcie
- Symetryczne ostrze z ultraostrą krawędzią Honbazuke zapewnia niesamowitą ostrość
- Wytrzymała i łatwa w czyszczeniu rękojeść, wykonana z wielowarstwowego lnu i żywicy syntetycznej w połączeniu ze stalą nierdzewną
WYMIARY
Długość ostrza: | 9 cm |
Długość uchwytu: | 11 cm |
Szerokość ostrza: | 0.2 cm |
Szerokość uchwytu: | 1.6 cm |
Wysokość: | 2.5 cm |
Masa: | 0.09 kg |
- Przeznaczenie
- Do warzyw i owoców
- Linia
- 7000D
- Materiał
- CMV60
- Długość ostrza
- 9 cm
- Twardość ostrza
- 60 - 62 HRC
- Uchwyt
- Micarta
- Czyszczenie przy użyciu zmywarek
- Nie
- Gwarancja
- 30 lat
- Producent
- ZWILLING J.A. HENCKELS Japan Ltd.
4064 Hidase
Seki, Japonia
Produkty powiązane
-
-
-
-200,00 zł
Nóż Santoku Miyabi 7000D
Cena podstawowa 1 199,00 zł Cena 999,00 złNajniższa cena: 699,30 zł +299,70 zł -
Dowiedz się więcej o naszych nożach
Pielęgnacja noży
Noże należy czyścić ręcznie letnią wodą, łagodnym detergentem i niepowodującą zarysowań ściereczką lub gąbką. Noże wykonane ze specjalnego stopu stali można myć w zmywarce.
Co warto wiedzieć o japońskich nożach?
Rzemiosło, które cechuje precyzja i niebanalne poczucie estetyki – japońskie noże to długa tradycja połączona z idealną ostrością i optymalnym wyważeniem.
Jak wybrać odpowiedni nóż?
Tak, jak zróżnicowane są produkty, tak różnorodny jest wybór noży. Przedstawiamy Państwu przegląd najróżniejszych wariantów noży wraz z ich zastosowaniem.
ZWILLING - Z KLINGENSTADT SOLINGEN NA CAŁY ŚWIAT
ZWILLING od 1731 roku produkuje noże i artykuły kuchenne w Solingen, kolebce światowej sławy producentów mieczy, noży i nożyczek. Dziś ZWILLING jest jedną z najbardziej znanych marek na świecie i potrafi inspirować zarówno profesjonalistów jak i amatorów kuchni. Nowatorskie funkcje, doskonały design i najwyższa jakość charakteryzują wszystkie nasze produkty do kuchni i stołu jadalnego. Daj się zainspirować i odkryj świat ZWILLING!
ZOBACZ WIĘCEJMIYABI - Z JAPOŃSKIEJ TWIERDZY NA CAŁY ŚWIAT
Miasto Seki jest japońskim centrum kowalstwa od XIV wieku - każdy, kto produkuje tutaj noże, rozumie ich rzemiosło: tak jak MIYABI, ponieważ niemiecka inżynieria spotyka się tutaj z japońskim rzemiosłem. W 42 dni i 100 krokach powstają noże, które lśnią doskonałą ostrością, precyzyjnym cięciem i długą żywotnością. Ich konstrukcja przypomina tradycyjne miecze samurskie. Daj się porwać do świata japońskich noży!
ZOBACZ WIĘCEJ