Ładowanie...
„Kanren” to z japońskiego „połączenie” i jest to idealne określenie dla nowej serii ZWILLING, będącej połączeniem niemieckiej inżynierii z japońskim kunsztem. Ręcznie szlifowane ostrze Honbazuke, dzięki wysokowydajnej, nierdzewnej stali węglikowej kroi, sieka, szatkuje i tnie z ostrością skalpela. Potrójnie nitowany uchwyt z micarty, wyposażony został w typowy dla noży ZWILLING, zakrzywiony trzpień, umożliwiający pewny, wygodny i bezpieczny chwyt podczas pozbawionej nadmiernego wysiłku pracy.
Ręcznie ostrzona, 48-warstwowa klinga z charakterystycznym, damasceńskim wzorem wykonana została z węglowej stali nierdzewnej FC61, dzięki czemu odznacza się niezwykłą odpornością na korozję, twardością i wytrzymałością. Tego praktycznego noża do warzyw i owoców z serii ZWILLING Kanren nie powinno zabraknąć w żadnej kuchni, w której docenia się wszechstronność i wielozadaniowość. Jego 10-centymetrowe ostrze umożliwia sprawne krojenie, oczyszczanie z niechcianych oczek lub plamek, ale też krojenie mniejszych kawałków mięs oraz ryb.
CECHY SZCZEGÓLNE
- Dzięki wygodnemu, 10-centymetrowemu ostrzu nadaje się do wszystkich prac kuchennych
- Ręcznie szlifowane, 48-warstwowe ostrze w stylu damasceńskim
- Wykonane z nierdzewnej stali węglowej FC61 - trwałej i wytrzymałej
- Potrójnie nitowany uchwyt z micarty z laserowo wypalanym logo ZWILLING na środkowym nicie
- Wykonany w Japonii
- 30 lat gwarancji
WYMIARY
Długość ostrza: | 10 cm |
Długość uchwytu: | 12 cm |
Szerokość: | 2 cm |
Masa: | 0.12 kg |
- Przeznaczenie
- Do warzyw i owoców
- Linia
- Kanren
- Materiał
- FC61
- Długość ostrza
- 10 cm
- Twardość ostrza
- 60 - 62 HRC
- Uchwyt
- Micarta
- Czyszczenie przy użyciu zmywarek
- Nie
- Gwarancja
- 30 lat
- Produkcja
- Zwilling J.A. Henckels AG Germany
Dowiedz się więcej o naszych nożach
Pielęgnacja noży
Noże należy czyścić ręcznie letnią wodą, łagodnym detergentem i niepowodującą zarysowań ściereczką lub gąbką. Noże wykonane ze specjalnego stopu stali można myć w zmywarce.
Co warto wiedzieć o japońskich nożach?
Rzemiosło, które cechuje precyzja i niebanalne poczucie estetyki – japońskie noże to długa tradycja połączona z idealną ostrością i optymalnym wyważeniem.
Jak wybrać odpowiedni nóż?
Tak, jak zróżnicowane są produkty, tak różnorodny jest wybór noży. Przedstawiamy Państwu przegląd najróżniejszych wariantów noży wraz z ich zastosowaniem.
ZWILLING - Z KLINGENSTADT SOLINGEN NA CAŁY ŚWIAT
ZWILLING od 1731 roku produkuje noże i artykuły kuchenne w Solingen, kolebce światowej sławy producentów mieczy, noży i nożyczek. Dziś ZWILLING jest jedną z najbardziej znanych marek na świecie i potrafi inspirować zarówno profesjonalistów jak i amatorów kuchni. Nowatorskie funkcje, doskonały design i najwyższa jakość charakteryzują wszystkie nasze produkty do kuchni i stołu jadalnego. Daj się zainspirować i odkryj świat ZWILLING!
ZOBACZ WIĘCEJ