Nóż do warzyw i owoców Zwilling Diplôme - 12 cm
  • Nóż do warzyw i owoców Zwilling Diplôme - 12 cm
Nóż do warzyw i owoców Zwilling Diplôme - 12 cm

Zwilling Diplôme Nóż do warzyw i owoców Zwilling Diplôme

Rozmiar
54202-121-0
599,00 zł Brutto
rating (0)
Dostępne Wysyłka w ciągu 1-2 dni
Nóż do warzyw i owoców Zwilling Diplôme - 12 cm
Nóż do warzyw i owoców Zwilling Diplôme
599,00 zł

Tworząc koncepcję serii noży Diplôme, firma ZWILLING ściśle współpracowała ze szkołą gotowania „Le Cordon Bleu”. Szkoli się tam przyszłych topowych szefów kuchni - noże z tej serii są więc interesujące zarówno dla kucharzy hobbystów jak i zawodowców. Do serii ZWILLING Diplôme należy również nóż do obierania, który pomoże Ci w wielu pracach kuchennych. Jego ergonomicznie ukształtowana rękojeść z trzema nitami zapewnia, że dłonie i stawy nadgarstków nie będą się męczyć, nawet po dłuższej pracy. Nóż do obierania ZWILLING nadaje się do obierania, czyszczenia, ozdabiania i siekania warzyw, owoców oraz mniejszych kawałków mięsa lub ryb. Dzięki zwężającemu się ostrzu nóż ten może być również używany do szpikowania. Ze względu na różnorodność zastosowań noże do obierania nazywane są również nożami uniwersalnymi i nie powinno ich zabraknąć w żadnej kuchni. Ostrze noża serii ZWILLING Diplôme składa się ze szczególnie twardej stali FC61 i ma długość 12 cm. Pozwala to również na krojenie większych produktów spożywczych. Rękojeść wykonana jest z wysokiej jakości tworzywa sztucznego i dzięki swojej ergonomicznej formie dobrze leży w dłoni. Dzięki twardemu stalowemu ostrzu tego noża wszystkie prace związane z cięciem są wykonywane szybko i bez wysiłku.

CECHY SZCZEGÓLNE

  • Ostrze wykonane z profesjonalnej stali specjalnej FC61, o twardości ok. 61 HRC
  • Autentyczny japoński profil ostrza
  • Dwustronnie szlifowane ostrze z ultraostrą krawędzią tnącą Honbazuke zapewnia szczególną ostrość
  • Ergonomicznie zaprojektowana rękojeść z tworzywa sztucznego, w wersji trzynitowej, zapewniająca niemęczącą i bezpieczną pracę nożem
  • Symetryczna krawędź tnąca do użytku prawo- i leworęcznego
  • Krawędź szlifowana techniką Honbazuke zapewnia wyjątkową ostrość
  • Wyprodukowano w Seki, Japonia

WYMIARY

Długość ostrza: 12 cm
Długość uchwytu: 10.8 cm
Szerokość: 1.6 cm
Wysokość: 2.8 cm
Masa: 0.08 kg
Przeznaczenie
Do warzyw i owoców
Linia
Diplôme
Materiał
FC61
Długość ostrza
12 cm
Twardość ostrza
59 - 61 HRC
Uchwyt
Z tworzywa sztucznego
Gwarancja
30 lat
Produkcja
Zwilling J.A. Henckels AG Germany
ZWILLING

ZWILLING - Z KLINGENSTADT SOLINGEN NA CAŁY ŚWIAT

ZWILLING od 1731 roku produkuje noże i artykuły kuchenne w Solingen, kolebce światowej sławy producentów mieczy, noży i nożyczek. Dziś ZWILLING jest jedną z najbardziej znanych marek na świecie i potrafi inspirować zarówno profesjonalistów jak i amatorów kuchni. Nowatorskie funkcje, doskonały design i najwyższa jakość charakteryzują wszystkie nasze produkty do kuchni i stołu jadalnego. Daj się zainspirować i odkryj świat ZWILLING!