Ładowanie...
Klasyka kuchenna w dynamicznym designie. Przygotowanie do gotowania jest łatwe dzięki przydatnemu nożowi do obierania z niezwykłej serii ZWILLING Now S. Ziemniaki lub cebulę można obrać równie łatwo, jak na przykład czosnek lub imbir. Niezbędna pomoc kuchenna z zakrzywionym ostrzem o długości 7 cm i mocną końcówką umożliwia tworzenie wymyślnych potraw. Praktyczny nóż jest wykonany w Solingen ze specjalnej stali nierdzewnej, specjalnego stopu ZWILLING, a następnie utwardzony w lodzie, aby zachować żywotność ostrza. Duet projektantów z Mediolanu, Matteo Thun & Antonio Rodriguez, wykorzystał kolorowe owoce i warzywa jako modele dla ponadczasowo nowoczesnej koncepcji kolorystycznej. Praca z nożami z serii Now S przebiega prawie bez wysiłku dzięki ergonomicznie zaprojektowanemu, antypoślizgowemu uchwytowi z tworzywa sztucznego.
CECHY SZCZEGÓLNE
- Hartowane w lodzie ostrze FRIODUR
- Specjalna stal nierdzewna, specjalny stop ZWILLING
- Ergonomiczny plastikowy uchwyt
- Wyprodukowano w Solingen
- Projekt Matteo Thun i Antonio Rodriguez
WYMIARY
Długość ostrza: | 7 cm |
Długość uchwytu: | 10 cm |
Wysokość: | 2 cm |
Szerokość: | 2.5 cm |
Szerokość uchwytu: | 2.5 cm |
Masa: | 0.03 kg |
- Przeznaczenie
- Do warzyw i owoców
- Linia
- Now S
- Materiał
- Specjalny stop
- Długość ostrza
- 7 cm
- Twardość ostrza
- 55 - 58 HRC
- Uchwyt
- Z tworzywa sztucznego
- Gwarancja
- 30 lat
- Produkcja
- Zwilling J.A. Henckels AG Germany
ZWILLING NOW S
Pełen odważnych, świeżych odcieni, ZWILLING Now S kusi, by pokazać się na blacie, a nie przechowywać go poza zasięgiem wzroku. Dostępne w zestawach blokowych lub à la carte, każdy z nich jest wyposażony w funkcje przyjazne szefowi kuchni, aby sprostać zadaniom kuchennym.
ZOBACZ WIĘCEJ PRODUKTÓWPozostałe produkty z tej serii
[category:331:4:random:desc]Dowiedz się więcej o naszych nożach
Pielęgnacja noży
Noże należy czyścić ręcznie letnią wodą, łagodnym detergentem i niepowodującą zarysowań ściereczką lub gąbką. Noże wykonane ze specjalnego stopu stali można myć w zmywarce.
Prawidłowe ostrzenie noży
Nawet najlepsze noże tracą z czasem swą ostrość. Ale powtórne naostrzenie ich jest niezwykle łatwe: wystarczy odpowiednie narzędzie i świadomość, jak się nim prawidłowo posługiwać.
Jak wybrać odpowiedni nóż?
Tak, jak zróżnicowane są produkty, tak różnorodny jest wybór noży. Przedstawiamy Państwu przegląd najróżniejszych wariantów noży wraz z ich zastosowaniem.
ZWILLING - Z KLINGENSTADT SOLINGEN NA CAŁY ŚWIAT
ZWILLING od 1731 roku produkuje noże i artykuły kuchenne w Solingen, kolebce światowej sławy producentów mieczy, noży i nożyczek. Dziś ZWILLING jest jedną z najbardziej znanych marek na świecie i potrafi inspirować zarówno profesjonalistów jak i amatorów kuchni. Nowatorskie funkcje, doskonały design i najwyższa jakość charakteryzują wszystkie nasze produkty do kuchni i stołu jadalnego. Daj się zainspirować i odkryj świat ZWILLING!
ZOBACZ WIĘCEJ