Ładowanie...
Nóż do trybowania z serii ZWILLING Gourmet nadaje się szczególnie do precyzyjnych i ostrożnych czynności wykonywanych podczas przygotowywania potraw. Dzięki ostrzu noża o długości 14 cm możesz łatwo oddzielić kości od mięsa lub usunąć z niego ścięgna i tłuszcz. Z nożem do trybowania możesz pracować zarówno w domu jak w restauracji. Elastyczne, spiczaste ostrze pozwala dotrzeć do najtrudniejszych miejsc. Jednak nóż imponuje nie tylko wyjątkową jakością i funkcjonalnością, ale także atrakcyjnym wyglądem. Ostrze noża wykonane jest z wysokiej jakości stali, utwardzanej lodem przy użyciu specjalnie opracowanej technologii. Tak udoskonalone ostrze FRIODUR jest szczególnie wytrzymałe i trwałe. Wyważona relacja pomiędzy ostrzem a rękojeścią zapewnia łatwą obsługę i bezwysiłkową pracę. To sprawia, że model z serii ZWILLING Gourmet jest idealny dla początkujących. Przekonaj się o licznych właściwościach noża do trybowania z serii Gourmet firmy ZWILLING i przygotuj mięso jak prawdziwy profesjonalista.
CECHY SZCZEGÓLNE
- Hartowane ostrze FRIODUR® - dla szczególnie długiej żywotności ostrza i odporności na korozję
- Specjalna stal nierdzewna, specjalny stop ZWILLING® - noże te są stabilne i jednocześnie elastyczne
- Ergonomiczny plastikowy uchwyt z trzema nitami z laserowo wyciętym logo ZWILLING® na środkowym nicie - dla niemęczącej i bezpiecznej pracy
- Wyprodukowano w Solingen
WYMIARY
Długość ostrza: | 14 cm |
Długość uchwytu: | 11 cm |
Szerokość ostrza: | 0.2 cm |
Szerokość uchwytu: | 1.9 cm |
Wysokość: | 2.2 cm |
Masa: | 0.12 kg |
- Przeznaczenie
- Do krojenia i filetowania
- Linia
- Gourmet
- Materiał
- Specjalny stop
- Długość ostrza
- 14 cm
- Twardość ostrza
- 55 - 58 HRC
- Uchwyt
- Z tworzywa sztucznego
- Gwarancja
- 30 lat
- Produkcja
- Zwilling J.A. Henckels AG Germany
ZWILLING GOURMET
Noże ZWILLING Gourmet to noże najwyższej jakości „Made in Germany”, dzięki czemu na wiele lat zagoszczą w Twoim gospodarstwie domowym Wykonane w Solingen ostrza są jednocześnie stabilne i elastyczne, kute z odpornej na korozję wyjątkowej stali, specjalnie hartowanej w celu utrzymania ostrych krawędzi i najlepszych właściwości. Ergonomiczne uchwyty z tworzywa sztucznego z trzema nitami z laserowo wykonanym logo ZWILLING na środkowym nicie zapewniają bezpieczne i niemęczące uzytkowanie.
ZOBACZ WIĘCEJ PRODUKTÓWWŁAŚCIWY WYBÓR
Bardzo ostre ostrza noży wykonane z nierdzewnej, hartowanej specjalnej stali są szczególnie wytrzymałe.
BEZPIECZEŃSTWO
Dobrze leżą w dłoni, nawet gdy trzeba kroić duże ilości warzyw, siekać duże ilości ziół lub przygotować sałatkę dla wielu osób.
MADE IN SOLINGEN
Wyprodukowane w jakości ZWILLING: noże serii Gourmet wykonane są ze specjalnej stali, gwarantując stabilną pracę i odporność na korozję.
Pozostałe produkty z tej serii
[category:329:4:random:desc]Dowiedz się więcej o naszych nożach
Pielęgnacja noży
Noże należy czyścić ręcznie letnią wodą, łagodnym detergentem i niepowodującą zarysowań ściereczką lub gąbką. Noże wykonane ze specjalnego stopu stali można myć w zmywarce.
Prawidłowe ostrzenie noży
Nawet najlepsze noże tracą z czasem swą ostrość. Ale powtórne naostrzenie ich jest niezwykle łatwe: wystarczy odpowiednie narzędzie i świadomość, jak się nim prawidłowo posługiwać.
Jak wybrać odpowiedni nóż?
Tak, jak zróżnicowane są produkty, tak różnorodny jest wybór noży. Przedstawiamy Państwu przegląd najróżniejszych wariantów noży wraz z ich zastosowaniem.
ZWILLING - Z KLINGENSTADT SOLINGEN NA CAŁY ŚWIAT
ZWILLING od 1731 roku produkuje noże i artykuły kuchenne w Solingen, kolebce światowej sławy producentów mieczy, noży i nożyczek. Dziś ZWILLING jest jedną z najbardziej znanych marek na świecie i potrafi inspirować zarówno profesjonalistów jak i amatorów kuchni. Nowatorskie funkcje, doskonały design i najwyższa jakość charakteryzują wszystkie nasze produkty do kuchni i stołu jadalnego. Daj się zainspirować i odkryj świat ZWILLING!
ZOBACZ WIĘCEJ