

Japoński świat szefów kuchni stawia bardzo wysokie wymagania wobec noży. Muszą one być nie tylko doskonałe pod względem ostrości, ale powinny także posiadać przyciągający design. Nóż Chutoh firmy Miyabi zdecydowanie spełnia te wymagania.
Możesz go użyć do przygotowania bardzo dobrych dań kuchni japońskiej lub innych azjatyckich. Jednak ze względu na swoje doskonałe właściwości nadaje się również do kuchni europejskiej. Ten przyrząd kuchenny służy przede wszystkim do przyrządzania dań rybnych lub mięsnych.
Nóż jest wykonany z 65 warstw stali o różnych stopniach twardości. Ostrze posiada wyjątkowy damasceński wzór, który powstaje w wyniku piaskowania wielu warstw stali. Proces produkcji sprawia, że nóż jest bardzo ostry i sprężysty. W rezultacie możesz bez wysiłku ciąć przeróżne składniki.
Uchwyt noża został zaprojektowany w tradycyjnym japońskim stylu. Nóż do parowania i garnirowania doskonale leży w dłoni i umożliwia cięcie bez zmęczenia. Składa się z mieszanki lnu i żywicy syntetycznej, która przypomina drewno. Materiał ten wyróżnia się bardzo wysoką odpornością. Dekoracyjne ozdoby ze stali nierdzewnej sprawiają, że nóż jest dodatkowo przyjemny dla oka.
Nóż Chutoh z serii Miyabi 7000D dzięki prostocie użytkowania i imponującemu wyglądowi będzie dodatkowym atutem Twojej kuchni.
Długość ostrza: | 16 cm |
Długość uchwytu: | 14 cm |
Szerokość ostrza: | 0.2 cm |
Szerokość uchwytu: | 2.3 cm |
Wysokość: | 4 cm |
Masa: | 0.2 kg |
Noże należy czyścić ręcznie letnią wodą, łagodnym detergentem i niepowodującą zarysowań ściereczką lub gąbką. Noże wykonane ze specjalnego stopu stali można myć w zmywarce.
Rzemiosło, które cechuje precyzja i niebanalne poczucie estetyki – japońskie noże to długa tradycja połączona z idealną ostrością i optymalnym wyważeniem.
Tak, jak zróżnicowane są produkty, tak różnorodny jest wybór noży. Przedstawiamy Państwu przegląd najróżniejszych wariantów noży wraz z ich zastosowaniem.
MIYABI - Z JAPOŃSKIEJ TWIERDZY NA CAŁY ŚWIAT
Miasto Seki jest japońskim centrum kowalstwa od XIV wieku - każdy, kto produkuje tutaj noże, rozumie ich rzemiosło: tak jak MIYABI, ponieważ niemiecka inżynieria spotyka się tutaj z japońskim rzemiosłem. W 42 dni i 100 krokach powstają noże, które lśnią doskonałą ostrością, precyzyjnym cięciem i długą żywotnością. Ich konstrukcja przypomina tradycyjne miecze samurskie. Daj się porwać do świata japońskich noży!