Nóż Chutoh Miyabi 7000D - 16 cm
  • Nóż Chutoh Miyabi 7000D - 16 cm
Nóż Chutoh Miyabi 7000D - 16 cm

Miyabi 7000D Nóż Chutoh

Rozmiar
34542-161-0
899,00 zł
rating (0)
Ostatnie sztuki w magazynie Wysyłka w ciągu 1-2 dni
Nóż Chutoh Miyabi 7000D - 16 cm
Nóż Chutoh Miyabi 7000D
899,00 zł

Dlaczego warto kupić nóż Chutoh Miyabi 7000D?

Japoński świat szefów kuchni stawia bardzo wysokie wymagania wobec noży. Muszą one być nie tylko doskonałe pod względem ostrości, ale powinny także posiadać przyciągający design. Nóż Chutoh 7000D zdecydowanie spełnia te wymagania.

Możesz go użyć do przygotowania bardzo dobrych dań kuchni japońskiej lub innych azjatyckich. Jednak ze względu na swoje doskonałe właściwości nadaje się również do kuchni europejskiej. Ten przyrząd kuchenny służy przede wszystkim do przyrządzania dań rybnych lub mięsnych.

Nóż jest wykonany z 65 warstw stali o różnych stopniach twardości. Ostrze posiada wyjątkowy wzór warstwowy (damast), który powstaje w wyniku szlifowania wielu warstw kutej stali. Proces produkcji sprawia, że ​​nóż jest bardzo ostry i sprężysty. W rezultacie możesz bez wysiłku ciąć przeróżne składniki.

Uchwyt noża został zaprojektowany w tradycyjnym japońskim stylu. Nóż doskonale leży w dłoni i umożliwia cięcie bez zmęczenia. Micarta użyta do jego wykonania składa się z warstw lnu i żywicy syntetycznej. Materiał ten wyróżnia się bardzo wysoką odpornością mechaniczną i nie nasiąka. Elementy ze stali nierdzewnej, materiał rękojeści i warstwowa klinga łączą nowoczesny design z tradycyjnym rzemiosłem.

Nóż Chutoh z serii Miyabi 7000D dzięki prostocie użytkowania i imponującemu wyglądowi będzie dodatkowym atutem Twojej kuchni.

CECHY SZCZEGÓLNE

  • Rdzeń ostrza ze stali CMV60 laminowany w procesie kucia w 64 warstwach stali nierdzewnych gwarantuje twardość i wytrzymałość
  • Unikalny wzór damastu
  • Ostrza hartowane technologią CRYODUR® zapewniają szczególnie dobrą trwałość, odporność na korozję i optymalną elastyczność
  • Tradycyjny kształt uchwytu w kształcie litery "D" z unikalnym wzornictwem zapewniającym idealną równowagę i niestrudzone cięcie
  • Symetryczne ostrze z ultraostrą krawędzią Honbazuke zapewnia niesamowitą ostrość
  • Wytrzymała i łatwa w czyszczeniu rękojeść, wykonana z wielowarstwowego lnu i żywicy syntetycznej w połączeniu ze stalą nierdzewną

WYMIARY

Długość ostrza: 16 cm
Długość uchwytu: 14 cm
Szerokość ostrza: 0.2 cm
Szerokość uchwytu: 2.3 cm
Wysokość: 4 cm
Masa: 0.2 kg
Przeznaczenie
Do krojenia i filetowania
Linia
7000D
Materiał
CMV60
Długość ostrza
16 cm
Twardość ostrza
60 - 62 HRC
Uchwyt
Micarta
Czyszczenie przy użyciu zmywarek
Nie
Gwarancja
30 lat
Produkcja
Miyabi Japan

Produkty powiązane

  • 0
    Nóż Gyutoh Miyabi 7000D - 20 cm

    Nóż Gyutoh Miyabi 7000D

    Rating
    Cena 1 199,00 zł
  • 3
    Nóż Kudamono Miyabi 7000D - 9 cm

    Nóż Kudamono Miyabi 7000D

    Rating
    Cena 699,00 zł
  • 17
    Nóż Santoku Miyabi 7000D - 18 cm

    Nóż Santoku Miyabi 7000D

    Rating
    Cena 1 199,00 zł
  • 1
    Nóż Shotoh Miyabi 7000D - 13 cm

    Nóż Shotoh Miyabi 7000D

    Rating
    Cena 799,00 zł
ZWILLING

ZWILLING - Z KLINGENSTADT SOLINGEN NA CAŁY ŚWIAT

ZWILLING od 1731 roku produkuje noże i artykuły kuchenne w Solingen, kolebce światowej sławy producentów mieczy, noży i nożyczek. Dziś ZWILLING jest jedną z najbardziej znanych marek na świecie i potrafi inspirować zarówno profesjonalistów jak i amatorów kuchni. Nowatorskie funkcje, doskonały design i najwyższa jakość charakteryzują wszystkie nasze produkty do kuchni i stołu jadalnego. Daj się zainspirować i odkryj świat ZWILLING!

ZOBACZ WIĘCEJ


MIYABI

MIYABI - Z JAPOŃSKIEJ TWIERDZY NA CAŁY ŚWIAT

Miasto Seki jest japońskim centrum kowalstwa od XIV wieku - każdy, kto produkuje tutaj noże, rozumie ich rzemiosło: tak jak MIYABI, ponieważ niemiecka inżynieria spotyka się tutaj z japońskim rzemiosłem. W 42 dni i 100 krokach powstają noże, które lśnią doskonałą ostrością, precyzyjnym cięciem i długą żywotnością. Ich konstrukcja przypomina tradycyjne miecze samurskie. Daj się porwać do świata japońskich noży!

ZOBACZ WIĘCEJ