

Dzięki 23-centymetrowemu, ząbkowanemu ostrzu możesz swobodnie przekroić najróżniejsze rodzaje pieczywa, a nawet melony czy dynie. Ostrze, które na to pozwala, charakteryzuje się doskonałymi wręcz właściwościami tnącymi i jest jednocześnie elastyczne i bardzo ostre. Najwyższej jakości nóż do pieczywa z serii ZWILLING Takumi umożliwia krojenie równych, gładkich kromek zarówno w domowym zaciszu, jak i w wielkich kuchniach gastronomicznych.
Ogromny wpływ na zalety noża ma nowo opracowana stal, z której wykonane jest ostrze - osiąga twardość na poziomie 63 HRC. 101 warstw tego materiału robi naprawdę imponujące wrażenie: wystarczy spojrzeć na klingę. Każdy przedstawiciel tych japońskich arcydzieł posiada indywidualny wzór damasceński, płynący wzdłuż całego ostrza. Całość dopełnia ergonomiczny, zaokrąglony uchwyt wykonany z bardzo wytrzymałej Micarty. Obie te części - rękojeść i klinga – dopasowane są do siebie tak, by całość umożliwiała komfortowe, zrównoważone krojenie bez zbędnego wysiłku.
Długość ostrza: | 23 cm |
Długość uchwytu: | 13.8 cm |
Szerokość ostrza: | 0.2 cm |
Szerokość uchwytu: | 2.4 cm |
Masa: | 0.22 kg |
Nowy wymiar, możliwy dzięki naszej nowej stali premium. Firma ZWILLING opracowała ją i zastosowała po raz pierwszy w nowej serii noży TAKUMI. 100 warstw w stylu Damasceńskim otacza rdzeń FC 63 i zapewnia wyjątkową twardość i zachowanie ostrości krawędzi wszystkich noży z tej serii. Japońskie noże i ZWILLING stają się TAKUMI - połączeniem tradycji i nowego rozdziału w historii sukcesu.
ZOBACZ WIĘCEJ PRODUKTÓWCzęsto można go zobaczyć na nożach japońskich i zawsze wywołuje poruszenie: wzór damasceński. Piękny, a zarazem nieco mistyczny rysunek, który jest jak odcisk palca noża. Żaden wzór nie jest taki sam, co sprawia, że Twój nóż TAKUMI jest czymś wyjątkowym.
Wysokiej jakości nóże premium z serii TAKUMI wykonane są z naszej nowej stali premium, która sprawia, że nóż jest wyjątkowo twardy, a szlif Honbazuke umożliwia nawet najdrobniejsze cięcia. Nóż, na którym możesz polegać!
Seria noży ZWILLING Takumi nie tylko brzmi po japońsku, ale w rzeczywistości jest produkowana w Japonii. W tym zestawie japońskie rzemiosło spotyka się z niemiecką inżynierią. Rezultatem są noże z ultratwardymi ostrzami z ręcznie szlifowanym szlifem Honbazuke.
Noże należy czyścić ręcznie letnią wodą, łagodnym detergentem i niepowodującą zarysowań ściereczką lub gąbką. Noże wykonane ze specjalnego stopu stali można myć w zmywarce.
Rzemiosło, które cechuje precyzja i niebanalne poczucie estetyki – japońskie noże to długa tradycja połączona z idealną ostrością i optymalnym wyważeniem.
Tak, jak zróżnicowane są produkty, tak różnorodny jest wybór noży. Przedstawiamy Państwu przegląd najróżniejszych wariantów noży wraz z ich zastosowaniem.
ZWILLING - Z KLINGENSTADT SOLINGEN NA CAŁY ŚWIAT
ZWILLING od 1731 roku produkuje noże i artykuły kuchenne w Solingen, kolebce światowej sławy producentów mieczy, noży i nożyczek. Dziś ZWILLING jest jedną z najbardziej znanych marek na świecie i potrafi inspirować zarówno profesjonalistów jak i amatorów kuchni. Nowatorskie funkcje, doskonały design i najwyższa jakość charakteryzują wszystkie nasze produkty do kuchni i stołu jadalnego. Daj się zainspirować i odkryj świat ZWILLING!