Ładowanie...
Kolekcja Miyabi Hibana 800DP to połączenie piękna z niezawodną ostrością noży japońskich. Charakteryzuje się ona pięknym 49-warstwowym wzorem damastu na ostrzu, który zarówno wzmacnia, jak i chroni rdzeń wykonany ze stali o twardości ok. 61 HRC. Potrójnie nitowany uchwyt posiada zakrzywiony, ergonomiczny profil zapewniający najwyższy komfort użytkowania. Eleganckie czarno-mosiężne piny w uchwycie dodają nożowi estetyki.
Nóż do pieczywa Miyabi 800DP posiada długie 24-centymetrowe ostrze, z ząbkowaną krawędzią, co zapewnia łatwe i równe krojenie zarówno grubej skórki, jak i miękkiego bochenka chleba czy też bagietki.
CECHY SZCZEGÓLNE
- Rdzeń ostrza wykonany ze stali hartowanej do twardości 61 HRC zapewniający długie zachowanie krawędzi i jej ostrość, laminowany w 48 warstwach stali nierdzewnej o wyższej elastyczności
- Ergonomiczny uchwyt i zakrzywiony profil zapewniają wygodę i łatwość użytkowania
- Hartowanie FRIODUR poprawia mikrostrukturę stali w celu poprawy wydajności cięcia, odporności na korozję i trwałości
- Ręcznie naostrzone przy użyciu 3-etapowego procesu Honbazuke
WYMIARY
Długość ostrza: | 24 cm |
Długość uchwytu: | 12.8 cm |
Szerokość ostrza: | 0.2 cm |
Szerokość uchwytu: | 2.4 cm |
Wysokość: | 3.7 cm |
Masa: | 0.21 kg |
- Przeznaczenie
- Do pieczywa
- Linia
- 800DP
- Materiał
- FC61
- Długość ostrza
- 24 cm
- Twardość ostrza
- 61 HRC
- Uchwyt
- Z tworzywa sztucznego
- Czyszczenie przy użyciu zmywarek
- Nie
- Gwarancja
- 30 lat
- Produkcja
- Miyabi Japan
Dowiedz się więcej o naszych nożach
Pielęgnacja noży
Noże należy czyścić ręcznie letnią wodą, łagodnym detergentem i niepowodującą zarysowań ściereczką lub gąbką. Noże wykonane ze specjalnego stopu stali można myć w zmywarce.
Co warto wiedzieć o japońskich nożach?
Rzemiosło, które cechuje precyzja i niebanalne poczucie estetyki – japońskie noże to długa tradycja połączona z idealną ostrością i optymalnym wyważeniem.
Jak wybrać odpowiedni nóż?
Tak, jak zróżnicowane są produkty, tak różnorodny jest wybór noży. Przedstawiamy Państwu przegląd najróżniejszych wariantów noży wraz z ich zastosowaniem.
ZWILLING - Z KLINGENSTADT SOLINGEN NA CAŁY ŚWIAT
ZWILLING od 1731 roku produkuje noże i artykuły kuchenne w Solingen, kolebce światowej sławy producentów mieczy, noży i nożyczek. Dziś ZWILLING jest jedną z najbardziej znanych marek na świecie i potrafi inspirować zarówno profesjonalistów jak i amatorów kuchni. Nowatorskie funkcje, doskonały design i najwyższa jakość charakteryzują wszystkie nasze produkty do kuchni i stołu jadalnego. Daj się zainspirować i odkryj świat ZWILLING!
ZOBACZ WIĘCEJMIYABI - Z JAPOŃSKIEJ TWIERDZY NA CAŁY ŚWIAT
Miasto Seki jest japońskim centrum kowalstwa od XIV wieku - każdy, kto produkuje tutaj noże, rozumie ich rzemiosło: tak jak MIYABI, ponieważ niemiecka inżynieria spotyka się tutaj z japońskim rzemiosłem. W 42 dni i 100 krokach powstają noże, które lśnią doskonałą ostrością, precyzyjnym cięciem i długą żywotnością. Ich konstrukcja przypomina tradycyjne miecze samurskie. Daj się porwać do świata japońskich noży!
ZOBACZ WIĘCEJ