Nóż do pieczywa Miyabi 6000MCT - 23 cm
  • Nóż do pieczywa Miyabi 6000MCT - 23 cm
  • Nóż do pieczywa Miyabi 6000MCT - uchwyt
Nóż do pieczywa Miyabi 6000MCT - 23 cm
Nóż do pieczywa Miyabi 6000MCT - 23 cm Nóż do pieczywa Miyabi 6000MCT - uchwyt

Miyabi 6000MCT Nóż do pieczywa Miyabi 6000MCT

Rozmiar
34076-231-0
1 199,00 zł Brutto
rating (0)
Ostatnie sztuki w magazynie Wysyłka w ciągu 1-2 dni
Nóż do pieczywa Miyabi 6000MCT - 23 cm
Nóż do pieczywa Miyabi 6000MCT
1 199,00 zł

Dlaczego warto kupić nóż do pieczywa Miyabi 6000MCT?

Japoński nóż do pieczywa z serii Miyabi 6000MCT pozwala na łatwe i bezpieczne krojenie chleba, bułek i ciast. Posiada twardą ząbkowaną krawędź, dzięki czemu można go łatwo przecinać przez skorupkę chleba i wypieki. Nóż ma długość ostrza 23 cm i ergonomiczny uchwyt.

Rdzeń noża do chleba wykonany jest z bardzo twardej sproszkowanej stali, która jest zamknięta dwoma dodatkowymi warstwami. Specjalna obróbka (Tsuchime) nadaje ostrzu charakterystyczny wzór. Ostrze jest również obrabiane za pomocą różnych procesów hartowania, w tym hartowania w lodzie (CRYODUR®). Zapewnia to mocne i trwałe ostrze.

Stabilna rękojeść wykonany została z drzewa kokobolo z Ameryki Środkowej, dzięki czemu jest ergonomicznie dopasowana do dłoni. Producent ustawił indywidualną regulację ciężaru w rękojeści, zapewniając długie cięcie przy niewielkim wysiłku.

Nóż do pieczywa z serii MIYABI 6000MCT ma doskonałe właściwości tnące, jest wytrzymały i elastyczny - jest to narzędzie, które uzupełni Twoją kuchnię i będzie dobrze wykorzystane.

CECHY SZCZEGÓLNE

  • Rdzeń ostrza wykonany ze stali MicroCarbide MC63
  • Ostrze hartowane technologią CRYODUR® zapewniają szczególnie dobrą trwałość, odporność na korozję i optymalną elastyczność ostrza
  • Autentyczny japoński profil ostrza o wyglądzie Tsuchime
  • Symetryczne ostrze z ultra ostrą krawędzią Honbazuke zapewnia niesamowitą ostrość
  • Stabilna rękojeść z drewna pakka zapewnia idealną równowagę, wyjątkowy komfort i cięcie bez zmęczenia przy użyciu wszystkich technik cięcia

WYMIARY

Długość ostrza: 23 cm
Długość uchwytu: 14 cm
Szerokość uchwytu: 2.5 cm
Wysokość: 3.7 cm
Masa: 0.21 kg
Przeznaczenie
Do pieczywa
Linia
6000MCT
Materiał
MC63
Długość ostrza
23 cm
Twardość ostrza
62 - 64 HRC
Uchwyt
Drewniany
Gwarancja
30 lat
Produkcja
Miyabi Japan
Nóż Gyutoh Miyabi 6000MCT - 16 cm

Nóż Gyutoh Miyabi 6000MCT

Rating
Cena 999,00 zł
Nóż Santoku Miyabi 6000MCT - 18 cm

Nóż Santoku Miyabi 6000MCT

Rating
Cena 1 199,00 zł
Nóż Shotoh Miyabi 6000MCT - 9 cm

Nóż Shotoh Miyabi 6000MCT

Rating
Cena 749,00 zł
Nóż Sujihiki Miyabi 6000MCT - 24 cm

Nóż Sujihiki Miyabi 6000MCT

Rating
Cena 1 199,00 zł

IDEALNA RÓWNOWAGA

Noże serii 6000MCT zawsze leżą wygodnie dłoni i nie powodują zmęczenia podczas pracy, nawet jeśli jest więcej do zrobienia.

WYGLĄD TSUCHIME

Kucie ręczne nadaje ostrzu wyjątkowy wygląd Tsuchime, który uzupełnia japoński profil.

WDZIĘCZNE DREWNO

Nie tylko ostrze, ale i rękojeść przyciąga wzrok, ponieważ szlachetne, ciemne drewno Pakka umiejętnie dopełnia wysokiej jakości design noża.

MIYABI

MIYABI - Z JAPOŃSKIEJ TWIERDZY NA CAŁY ŚWIAT

Miasto Seki jest japońskim centrum kowalstwa od XIV wieku - każdy, kto produkuje tutaj noże, rozumie ich rzemiosło: tak jak MIYABI, ponieważ niemiecka inżynieria spotyka się tutaj z japońskim rzemiosłem. W 42 dni i 100 krokach powstają noże, które lśnią doskonałą ostrością, precyzyjnym cięciem i długą żywotnością. Ich konstrukcja przypomina tradycyjne miecze samurskie. Daj się porwać do świata japońskich noży!