
Specjalny stop ZWILLING urzeka optymalną równowagą zawartości chromu i węgla - to sekret stali o szczególnie wysokiej jakości. Noże ze znakiem FRIODUR są uszlachetniane poprzez specjalne hartowanie w lodzie, co decyduje o ich jakości. Są one wyjątkowo elastyczne i odporne na korozję.
Dzięki ostrzu V-Edge firma ZWILLING wyznacza standardy dla noży kuchennych. Stabilna krawędź tnąca o kącie zoptymalizowanym do ok. 30° (15° z każdej strony) zapewnia wydajność cięcia spełniającą najwyższe wymagania. Ostry kąt zapewnia wysoką ostrość początkową i radość podczas pracy.

Konstrukcja z trzema nitami zachwyca swoją równowagą. Laserowo grawerowane logo ZWILLING na środkowym nicie zapewnia wyrafinowany wygląd.
Zwilling Gourmet
ZWILLING® Gourmet oferuje wyjątkowe noże za wyjątkową wartość. Noże są wykonane z opatentowanej stali o specjalnej formule, udoskonalanej od ponad 280 lat. W połączeniu z charakterystyczną techniką utwardzania lodu ZWILLING, ostrza FRIODUR® są twardsze, ostrzejsze i bardziej odporne na plamy.
Precyzyjnie wytłoczone z jednego kawałka wysokiej jakości stali nierdzewnej ostrza, mimo swojej niewielkiej masy zachowują niespotykaną wytrzymałość. Krawędź sterowana laserem jest imponująco ostra. Tradycyjna rękojeść z potrójnym nitem zapewnia stabilność i równowagę dla pewnego cięcia.